Bronzas medaļnieks Freibergs un MVP balvu ieguvušais Feldbergs pievienojas Latvijas izlasei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ralfs Freibergs.
Ralfs Freibergs. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlases treniņnometnē iesaistījušies aizsargs Ralfs Freibergs un vārtsargs Linards Feldbergs, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Tikmēr valstsvienības rindas pametis vārtsargs Olivers Bantersons.

32 gadus vecais Freibergs šosezon pārstāvēja Čehijas ekstralīgas komandu Hradeckrālovas "Mountfield", kurā viņš spēlēs arī nākamajā sezonā.

Freibergs šosezon Čehijas ekstralīgas 52 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt astoņās "play-off" spēlēs Latvijas izlases aizsargs tika pie diviem precīziem metieniem.

Freibergs pērn pasaules čempionātā 10 spēlēs guva vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt bronzas medaļas.

Latvijas izlases kandidātu pulku papildinājis arī 18 gadus vecais vārtsargs Feldbergs, kurš pagājušajā nedēļā kļuva par "Optibet" hokeja līgas (OHL) čempionu.

Feldbergs palīdzēja "Mogo"/LSPA komandai kļūt par šīs sezonas stiprāko Latvijas klubu, vienlaikus arī par Baltijas atklātā čempionāta uzvarētāju.

Astoņos OHL "play-off" mačos Feldbergs vidēji ielaida 1,35 ripas un atvairīja 94,4% pretinieku metienu.

Turpinot gatavoties šā gada pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti 10. un 11. aprīlī "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes spēles pret Somijas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Latvijas hokejisti divreiz pārbaudes mačos uzveica Austrijas izlasi.

26. un 27. aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici, savukārt 3. un 4. maijā Latvijas hokejisti "Arēnā Rīga" spēlēs pret Norvēģiju.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.

Pasaules čempionātā B apakšgrupā Latvija, kas pērn izcīnīja bronzas godalgas, tiksies ar Franciju, Vāciju, Kazahstānu, Poliju, Slovākiju, Zviedriju un ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu