Vītoliņš par Ločmeļa iekļaušanu sastāvā: Tas būs ļoti grūts jautājums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Dans Ločmelis
Latvijas hokejists Dans Ločmelis Foto: Edijs Pālens/LETA

Perspektīvā uzbrucēja Dana Ločmeļa iekļaušana Latvijas hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā būs ļoti grūts lēmums, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

20 gadus vecais Ločmelis pērn spilgti debitēja pasaules čempionātā, deviņos mačos gūstot divus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli.

Ločmelis vārtus guva ceturtdaļfinālā pret Zviedriju un pusfinālā pret Kanādu, palīdzot Latvijas izlasei turnīrā izcīnīt bronzas medaļas.

Gadu mijā Ločmelis pārstāvēja Latvijas U-20 izlasi pasaules čempionātā, kur komandas kapteinis guva trīs vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Ceturtdaļfināla spēlē, kurā Latvija piekāpās ASV ar 2:7, perspektīvais uzbrucējs pārkāpa noteikumus nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām.

Ločmelis veica neatļautu sitienu pretiniekam, kurš tobrīd nenojauta par uzbrukumu un nevarēja aizsargāties. Sitiens bija pretiniekam pa galvu.

Disciplinārā komisija Ločmelim piesprieda divu spēļu diskvalifikāciju, kas ir spēkā arī nacionālās Latvijas izlases sastāvā oficiālos mačos.

Līdz ar to Ločmelim, iekļūstot Latvijas izlases sastāvā šopavasar gaidāmajā pasaules čempionātā, nāktos izlaist turnīra pirmās divas spēles.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase pārbaudes mačos divreiz ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Austrijas valstsvienību.

Ločmelis pirmajā spēlē pret Austriju guva vārtus un realizēja "bullīti", bet otrajā mačā viņš netrāpīja divus pēcspēles metienus.

"Tas ir ļoti grūts jautājums. Dans šīs spēles ļoti labi nospēlēja. Bijām pārsteigti, ka pēc pārlidojuma viņš uzreiz nākamajā dienā piedalījās spēlē. Un viņš spēlēja arī otrajā spēlē," norādīja Vītoliņš.

Latvijas izlase laika gaitā izvērtēs situāciju ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem, kuriem paredzēta dalība Stenlija kausa izcīņā. Ja komandas nesekmīgi spēlēs "play-off" ievadā, valstsvienībai varētu pievienoties papildspēki no Ziemeļamerikas.

"Problēma ir tāda, ka Danam ir divu spēļu diskvalifikācija. Ja mēs atbrīvosim vietu Teodoram Bļugeram un Uvim Balinskim, tad mēs maksimums varēsim pieteikt 20 spēlētājus," sprieda Vītoliņš.

"Ja pieteiksim Danu, tad pirmajās spēlēs paliksim 19 spēlētāju sastāvā. Pirmās spēles mums ir ļoti svarīgas. Jāskatās, kāda būs situācija, kādā līmenī būs pārējie spēlētāji. Izvēle būs grūta, bet pieņemsim pareizo lēmumu," solīja treneris.

Ločmelis šosezon spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot Masačūsetsas Universitātes komandu "Minutemen".

Savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā latviešu uzbrucējs 30 mačos guva septiņus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Ločmelis vairākas sezonas spēlēja Zviedrijas junioru līgās "Lulea" kluba sistēmā.

Latvijas izlase trešdien un ceturtdien "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes spēles pret Somijas valstsvienību. Biļetes uz mačiem var iegādāties šeit.

Pēc diviem pārbaudes mačiem ar Somiju sekos divas tikšanās izbraukumā ar Šveices hokejistiem (26. un 27. aprīlī).

Savukārt 3. un 4. maijā Latvijas hokejisti "Arēnā Rīga" spēlēs pret Norvēģiju, ar divām pārbaudes spēlēm noslēdzot gatavošanos pasaules čempionātam.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9. maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.

Pasaules čempionātā B apakšgrupā Latvija, kas pērn izcīnīja bronzas godalgas, tiksies ar Franciju, Vāciju, Kazahstānu, Poliju, Slovākiju, Zviedriju un ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu