Lielbritānija atbalsta Krievijas un Baltkrievijas "neitrālo" sportistu dalību Parīzes Olimpiādē (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Protests pret "neitrālo" atlētu dalību olimpiskajās spēlēs
Protests pret "neitrālo" atlētu dalību olimpiskajās spēlēs Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas valdība atbalsta Krievijas un Baltkrievijas "neitrālo" atlētu dalību šovasar gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs, vēsta BBC.

Jau vairāk nekā divus gadus Krievija īsteno pilna mēroga karadarbību Ukrainā, taču uzveikt okupantus joprojām nav izdevies.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atļāvusi Parīzē startēt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, kas kvalificēsies četrgades sporta forumam un iegūs "neitrāla" atlēta statusu.

Lielbritānijas valdība nosūtījusi vēstuli SOK un arī Starptautiskajai paralimpiskajai komitejai (IPC), kurā atbalsta "neitrālo" atlētu dalību Parīzē.

Valdības lēmums ir pretrunā ar Kultūras, mediju un sporta valsts sekretāres Lūsijas Freizeres pērn pausto nostāju, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība Parīzes olimpiskajās spēlēs nav pieļaujama.

Lielbritānijas valdība norāda, ka kopumā tās nostāja attiecībā uz agresoru valstīm nav mainījusies, taču izstrādātie "neitrālo" atlētu kritēriji ir vērtējami kā stingri un pieņemami.

"Krievijas un Baltkrievijas sportisti, kas pārstāv savu valsti, nedrīkst tikt pielaisti vietējās vai starptautiskās sporta sacensībās. Šāda nostāja joprojām pastāv," norādīts Lielbritānijas valdības paziņojumā.

Agresoru valstu "neitrālie" sportisti nedrīkst atbalstīt karu Ukrainā, un tiem nedrīkst būt jebkāda saistība ar militārajām struktūrām.

Olimpiskajās spēlēs Krievijas un Baltkrievijas "neitrālie" atlēti varēs startēt vienīgi individuālajās sacensībās, bet komandas nevarēs piedalīties.

"Neitrālie" atlēti olimpiskajās spēlēs nedrīkstēs vizuāli asociēties ar Krieviju vai Baltkrieviju – starts atļauts bez valsts karoga simbolikas formastērpos, kā arī uzvaru gadījumā himna netiks atskaņota.

Francijas galvaspilsētā olimpiskās spēles risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, savukārt paralimpiskās spēles paredzētas no 28. augusta līdz 8. septembrim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu