FS "Metta" paraksta sadarbības memorandu par treniņbāzes bāzes būvniecību un jauniešu izglītošanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: fsmetta.lv

Futbola skola "Metta" un SIA "Hagberg" panākušas vienošanos par treniņbāzes būvniecību Sāremas ielā, Rīgā.

"Hagberg" kļuvis par oficiālo FS "Metta" atbalstītāju. Uzņēmums kļuvis par treniņbāzes galveno būvnieku. Veidos kvalitatīvu, mūsdienīgus un ikdienas treniņu procesam piemērotu vidi. Vienlaikus abi partneri radīs platformu jauno futbolistu prasmju un iemaņu pilnveidei, kas ilgtermiņā nodrošinās jauniešu konkurētspēju darba tirgū.

"Šis ir unikāls partnerības projekts un vairāku nozares entuziastu kopdarbs, caur kuru gribam veicināt iespējas jauniešiem attīstīties par daudzpusīgām, nobriedušām un konkurētspējīgām personībām darba tirgū. Atbalstot treniņbāzes būvniecību un iesaistoties šajā projektā kā darba devējam, kas jauniešiem dod iespēju sākt, iespējams, savās pirmās darba gaitas vai prakses iespējas. Mēs zinām, ka par profesionāliem futbolistiem kļūst vien 2-3% no visiem jauniešiem, kuri ikdienā trenējas, bet ir jaunieši, kuru profesionālā dzīve visdrīzāk nesaistīsies ar profesionālo sportu. "Hagberg" dod iespēju jau tagad pilngadīgiem jauniešiem apgūt praktiskas darba iemaņas, iesaistīties reālā darba tirgū un veidot veiksmīgu karjeru ārpus sporta, saglabājot sporta aktivitātes kā veselīga dzīvesveida un sabalansētas dzīves sastāvdaļu," pauda "Hagberg" īpašnieks un vadītājs Ivars Lukaševičs.

Foto: Publicitātes foto

"Latvijas sportā šis ir unikāls piemērs, kur līdzīgi domājoši partneri no sporta un uzņēmējdarbības vides veic savu ieguldījumu nākotnes sabiedrības veidošanā. Abas organizācijas ir sociāli atbildīgas un jau ilglaicīgi ir apliecinājušas savas rūpes un ieguldījumu jauniešu attīstībā un izglītotu profesionāļu audzināšanā. "Metta" un "Hagberg" sadarbība arī norāda uz domāšanas maiņu Latvijas sabiedrībā - bieži vien pieminam Skandināvijas labo piemēru, tāpēc uzskatu, ka tieši šādu sadarbību īstenošana mūs pietuvina Skandināvijas dzīves līmenim un attīstības modelim ar veiksmīgu sadarbību un dalītām atbildībām privātajā, publiskajā un nevalstiskajā sektorā," norādīja FS "Metta" valdes loceklis, ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons.

Treniņbāzes būvniecībā ir saņemts arī Latvijas futbola federācijas (LFF) piepūšamās halles programmas atbalsts – LFF kopā ar partneri Duol nodrošinās halles membrānas uzstādīšanu.

"Futbola haļļu būvniecība ir viens no LFF pēdējo gadu svarīgākajiem projektiem, kas gādājis par šādu objektu izbūvi Liepājā un Rēzeknē. Vēl vairāki šādi objekti jau ir izbūves un plānošanas stadijā, un starp tiem ir arī halle topošajā FS "Metta" treniņbāzē. Ierasti infrastruktūras objektu būvniecībā mēs sadarbojamies ar valsti vai pašvaldībām, taču šis ir viens no pozitīviem piemēriem, kā šāda veida partnerības var izveidot arī ar klubiem. Esam patiesi gandarīti par FS "Metta" un "Hagberg" sākto sadarbību un šī projekta būtību, jo tas ne tikai tuvina galvaspilsētu vēl viena svarīga futbola infrastruktūras punkta radīšanai, bet arī sniedz plašāku pievienoto vērtību," izteicās LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Parakstot sadarbības memorandu, abas puses apņemas:

1. Stiprināt abu pušu atpazīstamību kā sociāli atbildīgām organizācijām, kas ilgtermiņā rūpējas par jauniešu izglītošanu un prasmēm, iepazīstinot viņus ar darba tirgus iespējām.

2. Sniegt iespēju panākumiem gan uz futbola laukuma, gan ārpus tā.

3. Koordinēti sadarboties, kopīgi apzināt iespējas un īstenot konkrētas aktivitātes, lai šī sadarbība primāri kalpotu jauniešu turpmākās karjeras veicināšanai un līdz ar to nestu ieguldījumu Latvijas sabiedrības veidošanā.

Plānotās treniņbāzes kopējās projekta izmaksas ir 3,5 miljoni eiro, un projektu plānots īstenot gada laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu