Ilggadējam IBU prezidentam Besebergam piespriež trīs gadu cietumsodu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdie Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.

Besebergs, kurš IBU prezidenta amatā bija vairāk nekā 20 gadus, tika notiesāts par kukuļņemšanu saistībā ar Krievijas dopinga pārkāpumu slēpšanu un Krievijas interešu aizstāvēšanu.

Norvēģijā viņam tika konfiscētas vairākas medību trofejas, divi dārgi rokaspulksteņi un 1,4 miljoni Norvēģijas kronu (apmēram 121 tūkstotis eiro).

Tiesas lēmumā teikts, ka viņš bez šaubām ir darbojies Krievijas interešu labā. Viņam tika piespriests trīs gadu un viena mēneša cietumsods.

Jau 2021. gadā IBU izveidotā neatkarīga komisija, kas izmeklēja Beseberga lietu, nonāca pie līdzīgiem secinājumiem kā prokuratūra. Toreiz komisija secināja, ka viņš daudzus gadus ar IBU ģenerālsekretāres vācietes Nikolas Rešas palīdzību ir aizstāvējis Krievijas intereses.

Pamatojoties uz ziņotāju liecībām, Austrijas un Norvēģijas policijas reidiem un Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) ziņojumu, komisija secināja, ka Besebergs no Krievijas amatpersonām ir saņēmis vismaz 200 000 ASV dolāru, pieņēmis ielūgumus uz apmaksātām medībām Krievijā un saņēmis prostitūtu pakalpojumus. Apmaiņā pret to viņš esot slēpis vairākus dopinga gadījumus un intensīvi lobējis Krievijas intereses organizācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu