Video Aleknas tēvs jauno pasaules rekordistu apsveicis divos vārdos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mīkols Alekna
Mīkols Alekna Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas diska mešanas leģenda Virgīlijs Alekna savu dēlu Mīkolu Aleknu, kurš sasniedza jaunu pasaules rekordu, apsveicis vien divos vārdos.

Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.

Iepriekšējais rekords kopš 1986. gada piederēja vācietim Jirgenam Šultam - 74,08 metri.

Ap pusnakti pēc Lietuvas laika jaunais pasaules rekordists nosūtīja priecīgo ziņu savam tēvam, uz kuru saņēma atbildi: "Labs darbs."

21 gadu vecais Alekna neslēpa, ka jau pirms sacensībām zinājis, ka vējš Oklahomā būs labvēlīgs labiem rezultātiem. "Es zināju, ka laikapstākļi ir labi, un es zināju, ka esmu spējīgs mest tik tālu, taču neizdarīju uz sevi nekādu spiedienu," viņš citēts Lietuvas portālā "15min.lt". 

"Es vienkārši izbaudīju mirkli, un tas notika. Gaidīju, ka disks lidos vēl aiz 74 metriem, jo ar vēja palīdzību var iegūt vēl dažus metrus, un es zinu, kā izskatās labs metiens. Man bija sajūta, ka būs tālu," pauda pasaules rekordists. 

Alekna sacensībām izpildīja sešus metienus, un visos rezultāts bija virs 70 metriem. Lietuvieša personīgais rekords pirms šīm sacensībām bija 71,39 metri, un tas tika pārspēts jau pirmajā piegājienā ar 72,21 metru tālu raidījumu.

Alekna pēc sacensībām nosūtīja priecīgo ziņu Virgīlijam. Viņš nolēma nezvanīt, jo Lietuvā jau tobrīd bija vēls. Mīkola gan saņēma atbildi, kas bija īsa un konkrēta. "Viņš vienkārši uzrakstīja "labs darbs". Viņš ir cilvēks, kurš nav runīgs, tāpat kā es," smejoties sacīja Alekna.

Lai gan sākotnēji jaunā lietuvieša rekordmetiens tika reģistrēts 74,41 metrus tāls, pēc pārmērīšanas izrādījās, ka pasaules rekords būs 74,35 metri.

Virgīlijs Alekna ir divkārtējs olimpiskais čempions un divkārtējs pasaules čempions. Viņa personīgais rekords ir 73,88 metri. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu