Bertāns atskatās uz aizvadīto NBA sezonu un ieskicē nākotnes plānus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns Foto: Ekrānšāviņš no video (www.nba.com/hornets)

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pamatturnīra beigām Šarlotas "Hornets" kluba preses konferencē atskatījies uz aizvadīto sezonu, nedaudz ieskicējot arī nākotnes plānus.

Bertāns aizvadījis karjerā savu astoto NBA sezonu. Šosezon kopumā 43 mačos viņš laukumā vidēji pavadīja 15,7 minūtes un guva 6,7 punktus (3p. 38%).

Latvijas basketbolists sezonu sāka Oklahomasitijas "Thunder" komandā, kas viņu sezonas vidū aizmainīja uz Šarlotas "Hornets", kur viņa loma palielinājās.

"Thunder" sastāvā Bertāns laukumā devās 15 spēlēs, vidēji nospēlēja 6,1 minūti un guva 2,9 punktus (3p. 41,7%).

Savukārt "Hornets" rindās Latvijas basketbolists aizvadīja 28 spēles, vidēji spēlēja 20,8 minūtes un guva 8,8 punktus (3p. 37,5%).

"Pirmkārt, bija prieks spēlēt basketbolu, kas lielāko tiesu arī sagādāja baudu, atskaitot pāris zaudējumus, kad mums bija smags spēļu kalendārs. Domāju, ka labi cīnījāmies," sacīja Bertāns.

"Hornets" sastāvā 31 gadu vecais Bertāns šosezon bija viens no pieredzes bagātākajiem spēlētājiem. Par viņu vecāks ir vienīgi Sets Karijs, kuram ir 33 gadi. Galvenais treneris Stīvs Klifords norādīja, ka jaunie spēlētāji var mācīties no Bertāna.

"Neesmu tāds, kurš daudz runā. Es vairāk cenšos būt līderis, rādot piemēru, – rūpējos par savu ķermeni, esmu gatavībā un ienesu enerģiju. Tas ir vienīgais, ko varam kontrolēt. Reizēm ir vakari, kad metieni nekrīt, reizēm tie iekrīt, taču komandai var palīdzēt arī citādi – ar enerģiju un treneru norādījumu izpildīšanu," norādīja Bertāns.

"Thunder" komanda pamatturnīrā uzvarējusi Rietumu konferences kopvērtējumā un sezonu turpinās izslēgšanas spēlēs, savukārt "Hornets" sezonu noslēdza Austrumu konferences 13. pozīcijā starp 15 klubiem.

"Es mīlu spēlēt basketbolu. Es labāk izvēlos komandu, kurā spēlēju basketbolu, nevis komandu, kurā varu izcīnīt titulu – kā tas bija Oklahomasitijā –, taču atrodos rezervistu soliņa pašās beigās un gandrīz nemaz nespēlēju," atzina Bertāns.

2020. gadā Bertāns parakstīja piecu gadu līgumu ar 80 miljonu ASV dolāru atalgojumu. Kontraktā pirmajos četros gados bija garantēta alga pilnā apmērā, bet piektajā gadā aptuveni trešdaļa summas jeb pieci no 16 miljoniem.

Pēc līguma nosacījumu izmainīšanas Bertānam nākamajā sezonā ir garantēta alga 5,25 miljonu apmērā, taču šovasar viņš var atteikties no šī līguma un šovasar kļūt par brīvo aģentu, lai izskatītu citu klubu piedāvājumus.

"Nezinu, cik daudz gadu man [karjerā] atlikuši. Ja komanda gribēs, lai es atgriežos, es labprāt palikšu šeit – Šarlotā," piebilda Latvijas basketbolists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu