Medijs: "Nets" kā galveno treneri vēlas nolīgt spāni Fernandesu

CopyDraugiem X Whatsapp
Žordi Fernandess
Žordi Fernandess Foto: AP/Scanpix

Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) vienība Bruklinas "Nets" galvenā trenera amatā vēlas redzēt spāni Žordi Fernandesu, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

41 gadu vecais Fernandess galvenā trenera amatā nomainīs uz pagaidu laiku nolīgto Kevinu Olliju. Kopš 2020. gada Fernandess būs piektais galvenais treneris "Nets" komandā. Sezonas ievadā komandu trenēja Žaks Vons, taču viņš februārī viņš tika atbrīvots no amata. Bruklinas komanda ar 32 uzvarām 82 mačos ieņēma 11. vietu Austrumu konferencē un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Tiek ziņots, ka "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss pēdējo nedēļu laikā ticies ar vairākiem kandidātiem uz amatu un tieši Fernandess virzīts uz sarunām ar kluba īpašnieku Džozefu Cai.

Kā norāda apskatnieks, Fernandess šo sezonu vēl pabeigs kā Sakramento "Kings" galvenā trenera palīgs. Otrdien "Kings" uzsāks "play-in" turnīru ar maču pret Goldensteitas "Warriors".

Pirms pievienošanās "Kings", spāņu speciālists no 2016. līdz 2022. gadam strādāja Denveras "Nuggets" treneru kolektīvā.

Fernandess pagājušajā gada kļuva par Kanādas vīriešu izlases galveno treneri, palīdzot komandai 2023. gada Pasaules kausā izcīnīt bronzas godalgas. Tāpat viņš strādājis ar Spānijas U-17 un U-19 izlasēm, kā arī bijis Spānijas nacionālās un Nigērijas izlašu galveno treneru asistents.

Pagājušajā gadā Fernandesu uz sarunām aicināja arī Toronto "Raptors", Fīniksas "Suns" un Milvoki "Bucks" vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu