Kāpēc Austrumeiropas tenisistes aizņem WTA ranga augšgalu?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Arina Sabaļenka
Arina Sabaļenka Foto: Reuters/ScanPix

Teju puse no šobrīd 10 labākajām pasaules tenisistēm WTA reitingā nāk no Austrumeiropas. Kāpēc tas tā ir? Savas domas šajā jautājumā izklāstījusi Arina Sabaļenka no Baltkrievijas, kura pati rangā atrodas otrajā pozīcijā.

Sabaļenka, kura savā karjerā ieguvusi divus "Grand Slam" titulus – "Australian Open" 2023. un 2024. gadā, skaidroja, kāpēc daudzas no pasaules labākajām tenisistēm nāk tieši no Austrumeiropas valstīm. 

Tieši šāds jautājums 25 gadus vecajai baltkrievietei tika uzdots pirms Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra.

"Mēs visi uzaugām sarežģītos apstākļos. Mēs esam patiešām spēcīgi cilvēki un cīnītāji. Tas ir vienīgais izskaidrojums, kas man nāk prātā. Vismaz man tā noteikti ir," viņa skaidroja. 

"Jaunība man nebija viegla, un es vienmēr cīnījos par savu sapni. Es domāju, ka mēs esam izturīgi. Bet konkrētu atbildi nezinu," sacīja Sabaļenka un izplūda smieklos.

WTA rangā izmaiņas, ja nenotiek "Grand Slam" turnīri, mainās katru nedēļu. Pašlaik reitinga līderes godā ir 22 gadus vecā Iga Švjonteka, kurai seko Sabaļenka. Tāpat desmitniekā ir čehiete Markēta Vondroušova, bet tieši 10. pašlaik ir Aļona Ostapenko. Tiesa, Latvija pēc Eiropas Savienības (ES) ieteiktās definīcijas ietilpst Ziemeļeiropas valstu pulkā. 

Vēl nesen labāko desmitniekā atradās čehiete Korolīna Muhova, kas tagad ieņem 12. pozīciju. Ilgu laiku par vienu no labākajām pasaules tenisistēm tika uzskatīta Eļina Svitoļina no Ukrainas, kura tagad reitingā ir 18. vietā, bet pirms bērniņa laišanas pasaulē bija pat Top 3. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu