Tukuma novada grunts seguma ceļos notiks WRC posma Latvijā īsākais un garākais posms

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Tukuma novada grunts seguma ceļos notiks pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Latvijā īsākais un garākais posms, un līdzjutējiem būs iespēja satikt sacensību dalībniekus, redzēt viņu spēkratus un riepu maiņu, trešdien Tukumā preses konferencē pavēstīja sacensību organizatori.

Ar preses konferenci Tukumā šodien tika turpināta pasākumu sērija, "Tet Rally Latvia" pārstāvjiem aprīlī viesojoties visās WRC Latvijas posma norises pilsētās.

Tukumā un Tukuma novadā ir paredzēti divi ātrumposmi, masu mediju un dalībnieku zona, kā arī riepu mainīšanas zona. Tāpat Tukuma novadā atradīsies degvielas uzpildes zona.

Tukuma novadā norisināsies "Tet Rally Latvia" pirmie grunts seguma ātrumposmi.

Organizatori vēsta, ka 19.jūlijā sportisti Tukuma novadā veiks sacensību īsāko ātrumposmu 4,95 kilometru garumā Milzkalnes tuvumā un rallija garāko ātrumposmu Tukuma apkārtnē, veicot 27,62 kilometrus.

"Šie ir tiešām fantastiski ātrumposmi, un, kas ir īpaši saistoši, dienu sāksim ar rallija īsāko ātrumposmu, ļaujot ekipāžām nedaudz "iesildīties"," stāsta "Tet Rally Latvia" direktors Raimonds Strokšs.

Diametrāli pretēju un īstenu pārbaudījumu Strokšs solīja otrajā Tukuma novadā paredzētajā ātrumposmā. "Tehnisks un neskaitāmiem līkumiem piepildīts ceļa posms 27,62 kilometru garumā ir garākais mūsu sacensību ātrumposms, kas autosportistiem prasīs ļoti daudz meistarības un koncentrēšanos," attiecīgo ātrumposmu raksturoja Strokšs.

Pēc ātrumposmu veikšanas ekipāžas dosies uz Talsu novadu, lai pēcāk atgrieztos Tukuma pilsētā, kur dienas vidū no plkst.13.05 ir paredzēta masu mediju un dalībnieku zona - vieta, kur rallija interesenti gan varēs klātienē satikt pasaules čempionāta dalībniekus un redzēt sacensību automašīnas, gan vērot, kā automašīnām tiek mainītas riepas.

Pēc nelielas atelpas autosportisti atkal sēdīsies rallija auto, lai vēlreiz veiktu abus Tukuma novadā paredzētos ātrumposmus - ātrus, tehniski sarežģītus ceļu posmus, kurus klāj salīdzinoši slidenas grunts segums.

Tāpat Tukuma iedzīvotājiem un viesiem, kuri kādu iemeslu dēļ nevarēs rast iespēju doties uz ātrumposmiem, ir sagādāta iespēja "Tet Rally Latvia" norises vērot izveidotajā fanu zonā, kas atradīsies laukumā pie sinagogas. Tur četru dienu garumā atradīsies lielais ekrāns, lai tiešraidē varētu sekot līdzi norisēm visos rallija ātrumposmos.

"Šogad "Tet Rally Latvia" norises Tukuma novadā paredzētas vienā nedēļas nogalē ar Tukuma novada svētkiem, ļaujot novadam tik nozīmīgajiem un krāšņajiem svētkiem piešķirt vēl nebijuši dinamisku un sportisku aspektu ar lielu devu adrenalīna un emocijām," par pasākumu stāsta Strokšs.

Tukuma novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Liepiņš atgādināja, ka Tukuma novadā autosporta tradīcijām ir dziļas saknes, jo pirmās sacensības šeit notika jau 1953.gadā, un grunts seguma ceļu līkumi spēj pārsteigt pat pieredzējušākos braucējus.

Strokšs aicināja Tukuma novada iedzīvotājus un uzņēmējus ar izpratni sagaidīt WRC posmu un ar to saistītos ierobežojumus un izmaiņas, kas nepieciešami, lai nodrošinātu sekmīgu sacensību gaitu. Rallija norises dienās, it īpaši piektdien, 19.jūlijā, novadā var rasties kādi neparedzēti satiksmes sastrēgumi.

Strokšs arī aicināja iedzīvotājus izmantot izdevību un apmeklēt augstākā sportiskā līmeņa rallija sacensības, kas no Tukuma pilsētas centra ir sasniedzamas ar kājām.

Starptautiskas autorallija sacensības Tukuma novadā norisināsies tikai otro reizi. Pērn te pirmo reizi notika Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta posms.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā notiks no 18. līdz 21.jūlijam. Rallija norise aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Latvijas WRC posmā ātrumposmos veicamā distance pārsniegs 250 kilometrus, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu