Noskaties Kādu augstumu pasaules rekordists Duplantis Ķīnā patiesībā pārvarēja?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Armands Duplantis
Armands Duplantis Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantis sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā, pārvarot 6,24 metru augstumu. Cik augstu viņš reāli uzlēca? 

Duplantis ar pirmo mēģinājumu pārvarēja latiņu, kas bija novietota 6,24 metrus augstu. Iepriekšējo pasaules rekordu 6,23 metri Duplantis sasniedza pagājušā gada septembrī Dimanta līgas finālsacensībās.

Pirms tam zviedrs ar pirmajiem piegājieniem arī pārvarēja 5,62 un 5,82 metrus, kā arī sešu metru augstumā novietoto latiņu.

Sacensību laikā tika aprēķināts arī augstums, ko Duplantis ar savu sniegumu teorētiski būtu pārvarējis. Izrādās, ka Zviedrijas vieglatlēts pasaules rekorda mēģinājumā būtu pieveicis pat 6,29 metrus.

Duplantis savas karjeras laikā uzstādījis astoņus pasaules rekordus. 24 gadus vecais sportists centimetru pa centimetram sasniedz jaunas virsotnes. Labojot rekordus pa centimetram, viņš saņem vairāk naudas. 

Tādu pašu taktiku savulaik piekopa pazīstamais Ukrainas kārtslēcējs Sergejs Bubka, kurš no 1984. līdz 1994. gadam uzstādīja 35 pasaules rekordus (17 stadionā un 18 telpās). Tiesa, tagad vairs netiek nodalīti rekordi telpās un stadionos.

Eksperti norāda, ka Duplantim ir pa spēkam jau tagad pieveikt 6,30 metru augstumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu