Noskaties Šilovs ar uzvaru debitē Stenlija kausā. "Canucks" neticami atspēlējas NHL "play-off" mačā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien ar uzvaru mača papildlaikā debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā.

Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Nešvilas "Predators", Rietumu konferences pirmās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām iegūstot 3-1 pārsvaru.

Uzvarētāju sastāvā savu pirmo NHL "play-off" spēli karjerā aizvadīja 23 gadus vecais Šilovs, kurš šajā mačā atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem (90%).

"Canucks" pirmais un otrais vārtsargs (attiecīgi Tečers Demko un Keisijs Desmits) traumu dēļ šobrīd nevar spēlēt, tāpēc Šilovs ieguvis iespēju sevi pierādīt.

Aizvadītajā mačā "Canucks" rezerves vārtsargs bija no fārmkluba izsauktais baltkrievs Ņikita Tolopilo.

Uzvarētāju rindās 11 minūtes un 39 sekundes nospēlēja Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš bloķēja vienu metienu, izpildīja divus spēka paņēmienus, saņēma divas soda minūtes, zaudēja trīs iemetienos un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Canucks" labā ar "hat trick" jeb trīs gūtiem vārtiem izcēlās amerikānis Broks Besers, bet ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli (1+1) izcēlās zviedrs Eliass Lindholms.

Jau spēles trešajā minūtē "Canucks" izvirzījās vadībā, taču mača turpinājumā Vankūveras komanda nonāca iedzinējos ar rezultātu 1:3.

"Canucks" izdevās atspēlēties mača pamatlaika galotnē – Besers guva vārtus nepilnas trīs minūtes un pēc tam astoņas sekundes pirms beigām.

Mača papildlaika 62. sekundē Lindholms guva uzvaras vārtus.

"Predators" vārtsargs soms Jūse Saross atvairīja 16 no 20 pretinieku metieniem (80%).

Mājinieku komandas labā vārtus guva kanādietis Marks Jankovskis, kā arī zviedri Filips Forsbergs un Gustavs Nīkvists.

Sērijas uzvarētāji "play-off" otrajā kārtā spēkosies ar Edmontonas "Oilers" vai Losandželosas "Kings" (ar 2-1 vadībā "Oilers").

Šilovam kopumā šī bija vien desmitā spēle NHL spēlētāja karjerā. Deviņos regulārā čempionāta mačos, no kuriem četri aizvadīti šosezon, viņš vidēji atvairījis 89,8% pretinieku metienu un ielaidis 2,62 ripas.

29 gadus vecais Bļugers šosezon četros "play-off" mačos atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Bļugers šosezon regulārajā čempionātā 68 mačos guva sešus vārtus, atdeva 22 rezultatīvas piespēles un nopelnīja lietderības koeficientu +4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu