Video Šilovam pirmā "sausā" uzvara NHL. "Canucks" iekļūst "play-off" otrajā kārtā

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieku metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

"Canucks" viesos ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzveica Nešvilas "Predators" vienību, tādējādi Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām Vankūvera triumfēja ar 4-2.

Latvijas vārtsargs tika galā ar visiem 28 pretinieku metieniem, atvairot 100% raidījumu. Šilovs tika atzīts par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju. Viņam šī ir pirmā "sausā" spēle NHL spēlētāja karjerā.

"Jūs vienkārši redzat, kā viņš izturas," par Šilovu sacīja "Canucks" treneris Riks Tokets. "Pat tad, kad viņš bija trešais vārtsargs, viņš bija treniņā un strādāja pie savas spēles. Viņš žonglē. Viņš stundām ilgi pilda šo rutīnas darbu gaitenī. Viņš vārtos ir mierīgs."

"Šīs ir Stenlija kausa spēles, jūs esat trešais vārtsargs, un jums ir jāiet laukumā. Tas prasa daudz no vārtsarga, lai to izdarītu un lai puiši viņam uzticētos," piebilda treneris.

Šilovs kļuvis par jaunāko vārtsargu "Canucks" vēsturē, kurš aizvadījis "sauso" maču "play-off" turnīrā. Viņš to paveica 23 gadu un 42 dienu vecumā. Tačers Demko bija iepriekšējais rekordists (24 gadi un 270 dienas).

Šilovs un Demko ir vienīgie divi "Canucks" vārtsargi, kas Stenlija kausa izcīņā aizvadījuši "sauso" maču pirms 25 gadu vecuma sasniegšanas. Demko šobrīd dziedē traumu, tādējādi Šilovs ticis pie iespējas spēlēt Stenlija kausā.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, uzvarēja divus no diviem iemetieniem un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvaras vārtus minūti un 39 sekunde pirms mača pamatlaika beigām guva šveicietis Pijs Suters, kuram šis ir otrais precīzais metiens šosezon "play-off" turnīrā.

Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā "Canucks" spēkosies ar Edmontonas "Oilers", kas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-1 pārspēja Losandželosas "Kings".

"Oilers" līderis Konors Makdeivids patlaban ir "play-off" turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar 12 punktiem (1+12).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu