"Elvis ir dzīvs!" Latvija pirms PČ sākuma ierindota IIHF spēka ranga vidusdaļā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: Ieva Leiniša/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pirms 2024. gada pasaules čempionāta starta publicējusi tradicionālo spēka rangu, kas veidots ar asprātīgiem komentāriem par katru turnīra dalībvalsti.

IIHF spēka rangā pirms turnīra sākuma Latvijas izlase ierindota devītajā vietā,  prognozējot netikšanu ceturtdaļfinālā. Augstāk novērtēta Latvijas pretiniece Slovākija, kura ieņem astoto pozīciju.

"Elvis ir dzīvs un dzīvo Ostravā," pie Latvijas izlases spēka rangā raksta IIHF, norādot uz vārtsargu Elvi Merzļikinu, kuram vārds dots par godu rokenrola karalim Elvisam Preslijam.

IIHF norāda, ka spēka rangs ir paredzēts priekam, taču tas arī atspoguļo komandu progresu pasaules čempionāta laikā. Spēka rangs atšķiras no oficiālā kopvērtējuma un IIHF pasaules ranga.

Foto: IIHF.com

16 dalībnieku konkurencē IIHF spēka rangā pēdējā vietā ierindota Latvijas pirmā pretiniece Polija. IIHF ironizē par Polijas futbola zvaigzni Robertu Levandovski. "Vai Levandovskis prot slidot?"

IIHF spēka rangā pirms turnīra sākuma pirmajās trijās vietās ierindotas Zviedrijas, Kanādas un ASV izlases. Tālāk seko Somija, Šveice, Vācija un Čehija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu