Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video "Mavericks" izvirzās vadībā sērijā pret "Thunder" (56)

NBA zvaigznes Luka Dončičs un Šejs Gildžess-Aleksandrs
NBA zvaigznes Luka Dončičs un Šejs Gildžess-Aleksandrs Foto: Reuters/Scanpix

Dalasas "Mavericks" sestdien savā laukumā svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ceturtdaļfināla spēlē, sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Rietumu konferences pusfināla sērijā "Mavericks" ar 105:101 (26:23, 25:29, 31:26, 23:23) pieveica Oklahomasitijas "Thunder".

Uzvarētājiem Pīdžejs Vašingtons sakrāja 27 punktus, bet pa 22 punktiem guva Kairijs Ērvings, kura kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas, un Luka Dončičs, kurš sakrāja arī piecas rezultatīvas piespēles un 15 atlēkušās bumbas.

Viesiem ar 31 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šejs Gildžess-Aleksanders, bet 16 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Džeilens Viljamss.

Pārsvarā vadībā bija mājinieki, taču trešajā ceturtdaļā viesi ar 11:0 izrāvienu panāca savu lielāko pārsvaru spēlē 65:55, uz ko mājinieki atbildēja ar 16:0 izrāvienu, visu ceturto ceturtdaļu esot vadībā un vadību nosargājot.

Nākamā spēle sērijā notiks pirmdien Dalasā.

"Thunder" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-0 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", bet "Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 pieveica Losandželosas "Clippers" basketbolistus.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Klīvlendā savainojuma dēļ nespēlēja viņa pārstāvētās Bostonas "Celtics" uzvarā ar 106:93 (30:28, 27:20, 27:21, 22:24) pār Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Viesiem rezultatīvākais ar 33 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm un piecām kļūdām bija Džeisons Teitams, 28 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Džeilens Brauns, bet 18 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles - Džrū Holidejs.

"Cavaliers" komandā ar 33 punktiem un sešām zem groziem izcīnītām bumbām izcēlās Donovans Mičels, Evans Moblijs sakrāja 17 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, bet pa 15 punktiem guva Kariss Leverts un Dariass Gārlends.

Porziņģis savainojumā iedzīvojās "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat". Latviešu basketbolists sastiepa labās kājas ikru muskuli, kas varētu liegt piedalīties visā izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Arī sērijas nākamais mačs 13.maijā norisināsies "Cavaliers" laukumā.

Jau vēstīts, ka "Celtics" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-1 pārspēja "Heat", bet "Cavaliers" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā septiņos mačos ar 4-3 pieveica Orlando "Magic" basketbolistus.

Iepriekšējā sezonā Denveras "Nuggets" finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu