Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Usiks atklāj savas karjeras lielāko sasniegumu

Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Nepārspētais Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks izteicies, ka viņa karjerā ļoti nozīmīgu lomu ieņēmušas olimpiskās spēles. Viņš vēl amatiera statusā guva gan rūgtu, gan ļoti saldu pieredzi.

Usiks gatavojas savas profesionāļa karjeras nozīmīgākajai cīņai. 18. maijā Saūda Arābijā viņš ringā tiksies ar britu boksa zvaigzni Taisonu Fjūriju. 

Atskatoties uz savu karjeru amatieros, viņš sacīja: "Es piedzīvoju zaudējumu savās pirmajās olimpiskajās spēlēs otrajā cīņā. Kad atgriezos mājās, rūpīgi apsvēru domu kļūt par profesionāli. Draugs teica: "Klausies, tavs sapnis ir olimpiskais zelts. Tev šobrīd tā nav. Un tagad tu vēlies pamest amatieru boksu?" Es atbildēju - jā. Un viņš teica: "Nē, lūdzu, mēģini vēlreiz.""

Usiks 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā nepārvarēja otro kārtu, bet četrus gadus vēlāk kļuva par olimpisko čempionu. 

"Olimpiskās spēles ir mans augstākais sasniegums," "YouTube" kanālam "Mail Sport Boxing" pauda Usiks. 

Amatiera karjeru viņš noslēdza ar uzvarēto/zaudēto cīņu bilanci 335−15.

Savukārt profesionālajā boksā 37 gadus vecais Usiks triumfējis visās 21 cīņā, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu