Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Šteinberga atstās Buržas "Tango" vienību

Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga neturpinās karjeru Francijas komandā Buržas "Tango", trešdien pavēstīja vienība.

Šteinberga pievienojās "Tango" 2022. gadā. Šogad Francijas čempionātā viņas pārstāvētā vienība nepārvarēja ceturtdaļfinālu un zaudēja FIBA Eirokausa astotdaļfināla, taču uzvarēja Francijas kausa izcīņā, bet pērn "Tango" Francijas meistarsacīkstēs sasniedza pusfinālu un FIBA Eirolīgā apstājās ceturtdaļfinālā.

Šosezon Šteinberga 19 Francijas čempionāta pamatturnīra spēlēs vidēji izcēlās ar 10,3 punktiem un 4,8 atlēkušajām bumbām, bet divos "play-off" mačos caurmērā guva 7,5 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

Pirms pievienošanās Francijas komandai Latvijas basketboliste divas sezonas pavadīja Stambulas "Galatasaray", bet vēl pirms tam tikpat ilgu laiku pavadīja Itālijas vienībā Venēcijas "Umana Reyer".

Savukārt pirms došanās uz Itāliju Šteinberga sezonu pavadīja Ainara Zvirgdiņa tobrīd trenētajā Brenas "Mithra Castors" vienībā, palīdzot tai izcīnīt Beļģijas čempiontitulu.

Šteinberga karjeru iesāka "TTT Rīga" komanda, bet no 2009. līdz 2013. gadam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "C-USA" konferences Teksasas Universitātes Elpaso komandā "UTEP Miners". Pēc tam viņa 2014./2015. gada sezonā pārstāvēja "Mithra Castors", kopā ar Zvirgzdiņu palīdzot komandai aizkļūt līdz FIBA Eiropas kausa finālam un triumfēt Beļģijas čempionātā. Nākamo sezonu viņa iesāka Krievijas komandā Vologdas "Čevakata", bet 2016. gada februārī papildināja Prāgas ZVVZ USK rindas, Čehijas vienības sastāvā divus gadus pēc kārtas izcīnot ceturto vietu Eirolīgā un kļūstot par valsts čempioni.

Šteinberga Latvijas izlasi pārstāvējusi četros Eiropas čempionātos un 2018.gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī kopā ar U-20 izlasi divas reizes izcīnījusi bronzas godalgas Eiropas meistarsacīkstēs.

Viņa tikusi atzīta par 2016. un 2017. gada Latvijas labāko basketbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu