Video Somijas hokeja izlases treneris izteicies par sensacionālo neveiksmi

TVNET Sports
Juka Jalonens
Juka Jalonens Foto: Reuters/ScanPix

Somijas hokeja valstsvienība ceturtdien negaidīti pasaules čempionāta spēlē Prāgā piekāpās Austrijas izlasei, kas iepriekšējā mačā spēja paņemt punktu cīņā ar pašreizējo čempioni Kanādu.

Austrijas komanda spēja atspēlēt divu vārtu deficītu un izraut sensacionālu uzvaru 3:2 pār spēcīgo Somiju. 

Uzvaras vārtus austrieši iemeta pamatlaika pēdējā sekundē, kad ar metienu no zilās līnijas vārtsargu pārspēja Benjamins Baumgartners.

Par pārliecinošu mača favorīti pirms dueļa tika uzskatīta Somija. 

"Kad piedzīvo zaudējumu pēdējā sekundē, iestājas klusums. Ko sēsi, to pļausi. Mēs bijām neefektīvi. Beigās mums piederēja pārsvars, taču tas nedeva rezultātu. Tā notiek," Somijas izdevumam "Iltalehti" norādīja Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens.

Baumgartners neslēpa gandarījumu par izrauto panākumu pret tik spēcīgu pretinieku. 

"Viens no labākajiem mirkļiem Austrijas hokejā. Nevaru sagaidīt, kad varēšu nosvinēt šo notikumu," norādīja Baumgartners, kurš pasaules čempionātā atzīmējies ar vārtu guvumu katrā no spēlēm, kurās izgājis laukumā. 

Somijas izlases zvaigzne Mikaēls Granlunds atzīmēja, ka gaidījis grūtu maču. 

"Viņi [austrieši] paveica patiešām labu darbu un beigās tika atalgoti. Mēs nevienu nenovērtējām par zemu. Zinājām, ka tā būs patiešām smaga spēle. Viņiem šajā turnīrā veicas ļoti labi," IIHF citē Granlunda izteikumus. 

Austrijas komanda pēc četrām aizvadītajām spēlēm iekrājusi četrus punktus, kas turnīra tabulā dod piekto vietu. Negaidīti, bet austrieši iesaistījušies cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. 

Austrijai grupas turnīrā vēl jātiekas ar Čehiju, Norvēģiju un Lielbritāniju. 

Pasaules čempionāts Prāgā un Ostravā risināsies līdz 26. maijam. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu