Latvijas hokejistiem agrā cīņa ar jaudīgo Zviedrijas izlasi

TVNET Sports
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: AP/Scanpix

Piekto spēli pasaules hokeja čempionātā šodien aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas Ostravā spēkiem mērosies ar spēcīgo Zviedrijas izlasi, kura turnīrā cīnās bez zaudējumiem. Mača sākums pl. 13.30.

Latvijas komandai šī būs atgriešanās uz ledus Ostravā pēc piedzīvotās sakāves 1:8 trešdien pret Vācijas izlasi.

Zviedrija iepriekšējā mačā ceturtdien ar 3:1 pārliecinoši pieveica Kazahstānu.

Latvija ar Zviedriju pēdējo reizi tikās pirms gada, kad pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē Rīgā uzvaru ar 3:1 svinēja Harija Vītoliņa vadītā komanda. Zviedrija šo spēli nav aizmirsusi. 

Zviedrija ir vienīgā komanda, kas šajā čempionātā vēl nav zaudējusi nevienā spēlē. Tā guvusi 19 vārtus, kamēr savos vārtos ielaistas vien piecas ripas.

Skandināvijas komandas rindās ir vairākas Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes. Savai valstsvienībai šogad palīdz tādi pazīstamo spēlētāji kā Ēriks Kārlsons (Pitsburgas "Penguins"), Viktors Hedmans (Tampabejas "Lightning"), Adrians Kempe (Losandželosas "Kings") un citi.

Ar trīs vārtu guvumiem un trīs rezultatīvām piespēlēm Zviedrijas sastāvā jau atzīmējies Markuss Jūhansons, 2+4 iekrājis Andrē Burakovskis. Viņi ir Zviedrijas valstsvienības rezultatīvākie spēlētāji šajā čempionātā.

Latvijas rezultatīvākais spēlētājs turnīrā ir kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš četrās spēlēs izcēlies ar trīs vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Viņa lietderības koeficients ir +5. 

"Nākamā spēle sākas no nulles. Mums ir jāsaprot, kā pietrūka šajā spēlē un kas mums jāizdara, lai nākamajā spēlē sasniegtu labu rezultātu," pēc sakāves pret Vāciju žurnālistiem norādīja Vītoliņš. 

Pēc mača ar zviedriem Latvijas izlase 19. maijā tiksies ar Slovākijas izlasi, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21. maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija).

Aizsargi: Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija).

Uzbrucēji: Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi - Vītkovices "Ridera", Čehija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Martins Laviņš (Ņūhempšīras Universitāte, NCAA), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Rodrigo Ābols (Engelholmas "Rogle", Zviedrija).

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26. maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu