Vītoliņš: Individuāli pieļautās kļūdas pretinieks izmantoja par 100% (3)

LETA

Šīsdienas pretinieks ir bijis ļoti spēcīgs, tomēr rezultāts pilnībā neataino spēles gaitu, pēc zaudējuma pasaules čempionāta mačā Zviedrijas izlasei sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sestdien pasaules čempionāta piektajā spēlē Latvija ar 2:7 atzina Zviedrijas pārākumu.​

"Tādās spēlēs jāmāk spēlēt visas 60 minūtes. Kaut kur pazuda koncentrācija, bet pretinieks bija spēcīgs, un viņi mūs sodīja," pēc mača teica Vītoliņš. "Ja likās, ka iniciatīva ir pārgājusi mums, tad spēles zīmējums kaut kur pazuda. Kādam likās, ka var atļauties vairāk, un individuāli pieļautās kļūdas pretinieks izmantoja par 100 procentiem".

Kā atzina Vītoliņš, spēles laikā Latvijas izlases spēlētāji lielākoties ir pieņēmuši pareizus lēmumus, tomēr dažas individuālās kļūdas pretinieki spēja pārvērst vārtu guvumos.

Treneris arī norādīja, ka spēli lielā mērā izšķīra pretinieku piecu minūšu noraidījums, kad piecās vairākuma minūtēs neizdevās gūt vārtus.

"Viņi spēlēja ļoti agresīvi. Neļāva mums pat zonā nostāties," secināja Vītoliņš. "Tajās piecās minūtēs arī ne no visai labi izspēlēta vairākuma varējām gūt vārtus. Būtu pieņemti vienkāršāki lēmumi, spēle varēja pagriezties savādāk."

Tāpat izlases galvenais treneris atzīmēja, ka šim mačam pirmo reizi čempionātā pieteiktie vārtsargs Ēriks Vītols un aizsargs Arvils Bergmanis aizvadīja labu spēli. "Puiši labi iegāja spēlē," teica Vītoliņš. "Pret tik spēcīgu pretinieku tā ir pieredze. Katra spēle pret tādu pretinieku ir pieredze nākotnei."

"Spēle nebija tāda, kas attaisnotu rezultātu 2:7," par maču kopumā teica Vītoliņš. "Bija mirklis, kad vajadzēja nospēlēt aukstasinīgāk, mierīgāk un pieturēties spēles plānam. Īsā brīdī trīs reizes tikām sodīti, kad netika nospēlēts tā, kā bija norunāts. Tā bija kā auksta duša, un turpinājumā bija grūti."

Kā norādīja treneris, vārtsargu izvēli un plānu nākamajām spēlēm šis mačs neietekmēs.

"Mums tas jau bija sarunāts. Tāpēc Kristers Gudļevskis šovakar nespēlēja," teica Vītoliņš, gan neapstiprinot, ka svētdien pret Slovākiju laukumā dosies Gudļevskis, kurš šodien spēlei nebija pieteikts.

Jau vēstīts, ka Elvis Merzļikins šodien atvairīja 14 no 20 zviedru metieniem, bet viņu nomainījušais un debiju pasaules čempionātos piedzīvojušais Ēriks Vītols tika galā ar 13 no 14 metieniem.

"Mums vēl priekšā ir divas spēles, un mēs gatavojamies tā, lai varētu vinnēt," par turnīra turpinājumu sacīja treneris. "Slovākijai ir daudz Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju, un viņi cer uz labāku sniegumu nekā pagājušajā gadā. Būs interesanta spēle - ātra, dinamiska, daudz spēka spēles. Jāmāk nospēlēt visas 60 minūtes. Nevis 59, bet tieši 60."

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā pirms mača ar zviedriem Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pieveica Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 - Kazahstānas valstsvienību, bet ceturtajā spēlē ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums.

Latvijas izlases pretinieki rīt, plkst.21.20, būs slovāki, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV valstsvienību, kuru pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu