Laviņš: Pirms sezonas izvirzīju sev mērķi tikt uz PČ. Sapņi piepildās!

LETA

Latvijas izlasei mačā ar ASV komandu vajadzēja izdarīt uz pretinieku spiedienu visas spēles garumā, pēc zaudējuma amerikāņiem atzina valstsvienības hokejists Martins Laviņš, kurš piepildīja savu bērnības sapni un šīs sezonas mērķi – spēlēt pasaules čempionātā.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti otrdien Ostravā pasaules čempionāta septītajā mačā ar 3:6 (0:2, 1:1, 2:3) piekāpās ASV izlasei, nespējot iekļūt ceturtdaļfinālā, un turnīru noslēdza devītajā vietā.

"Mūs sodīja par katru mazāko kļūdu. Zinājām, ka nevar kļūdīties, turklāt viņi meklēja mūsu paviršības," sacīja pasaules čempionātu debitants Laviņš. "Mēs zinājām , ka ASV izlase ir augstākā līmeņa komanda. Ir NHL spēlētāji, kuri sezonā vāc 50 un vairāk punktus."

"Viņu aizsargi negribēja atmesties, bet tad kad mēs izdarījām spiedienu, tad viņiem nācās to darīt," pastāstīja 21 gadu vecais uzbrucējs. "Mums sāka parādīties spēles laiks uzbrukuma zonā un vajadzēja to darīt visas 60 minūtes."

Par turnīru kopumā jaunais uzbrucējs sacīja, ka, pirmkārt viņam svarīgi esot bijis te nokļūt. "Pirms sezonas izvirzīju sev mērķi tikt uz pasaules čempionātu un tas izdevās," sacīja Laviņš. "Sākumā jau trenēties ar visiem puišiem uz kuriem bērnībā skatījos. Piemēram ar Kasparu Daugaviņu, ar kuru mans tētis [Rodrigo Laviņš] vēl spēlēja. Man bija kādi četri gadi, kad skatījos, kā viņi spēlē, bet tagad sanācis vienā komandā uzspēlēt. Sapņi piepildās."

"Vēl diezgan daudz jāstrādā pie individuālās meistarības," savu debiju pilnā pasaules čempionāta mačā raksturoja uzbrucējs. "Arī šodien bija divas epizodes uzbrukuma zonā, kur varēju nospēlēt labāk. Jāstrādā vēl daudz un dikti, bet pirmais solītis pareizajā virzienā ir sperts."

Laviņš debijas mačā pret Slovākiju pirms divām dienām laukumā pavadīja vien divas minūtes un 20 sekundes, izejot uz trim nomaiņām, savukārt šodien viņš spēlēja deviņas minūtes un 47 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja rezultatīvu piespēli, uzvarēja trijos no sešiem iemetieniem, tika pie divu minūšu noraidījuma un spēli pabeidza ar dalītu labāko lietderības koeficientu komandā +2.

"Pat nezināju, ka tiku pie punkta," par rezultatīvo piespēli Eduardam Tralmakam izteicās Laviņš. "Tas ir patīkami."

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā pirms mača ar amerikāņiem Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pieveica Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 - Kazahstānas valstsvienību, ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums, bet pēc tam ar 2:7 zaudēts Zviedrijai un ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēta Slovākija.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu