Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Hokeja izlases aizsargs Freibergs aizkustina patriotus: Latvijā ir viena valoda

Ralfs Freibergs
Ralfs Freibergs Foto: Edijs Pālens/LETA

Hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs pēc zaudējuma pasaules čempionāta spēlē pret ASV valstsvienību intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) sarunas noslēgumā uzsvēra, ka Latvijā ir viena valoda.

Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza otrdien, grupu turnīra pēdējā spēlē piekāpjoties ASV valstsvienībai, tādējādi zaudējot izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

2024. gada pasaules čempionātā Latvijas izlase izcīnīja 9. vietu. Komanda mājās atgriezīsies trešdien plkst. 22.15 ar reisu no Vīnes.

Sociālajos tīklos lielu popularitāti guvis video, kurā redzams, ka Freibergs intervijā LTV sarunas beigās uzsver – Latvijā ir viena valoda.

Kā zināms, sabiedrībā ir asas diskusijas par to, vai LTV vajadzētu nodrošināt Eiropas parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

33 gadus vecais Freibergs dažkārt skaidri pauž savu viedokli mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk "Twitter") par sabiedrībā un politikā aktuālām tēmām.

Aizvadītajā pasaules čempionātā septiņos mačos Freibergs guva vienus vārtus, veica vienu rezultatīvu piespēli un sakrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Freibergs šosezon pārstāvēja Čehijas ekstralīgas klubu Hradeckrālovas "Mountfield", kurā viņš spēlēs arī nākamsezon.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu