"Izņēmuma gadījums". Francijas Hokeja federācija par KHL spēlētāja dalību pasaules čempionātā

TVNET Sports
Stefans da Kosta
Stefans da Kosta Foto: SIPA/Scanpix

Francijas Hokeja federācijas (FFHG) prezidents Pjērs Īvs Žerbo izklāstījis, kāpēc izlases rindās pasaules čempionātā Čehijā piedalījās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošais Stefans da Kosta.

34 gadus vecais da Kosta ikdienā pārstāv KHL komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist".

"Runājām ar sporta ministru un vienojāmies, ka šis ir izņēmuma gadījums. Viņš nekad nav atbalstījis "speciālo operāciju" (tā karu Ukrainā sauc Krievija) vai Krievijas varasiestādes un dzīvojis tur desmit gadus - jau ilgi pirms konflikta sākuma. Tāpēc mēs izdarījām šo izņēmumu," izdevums "Dagens Nyheter" citē Žerbo izteikumus.

da Kosta pasaules čempionātā bija Francijas izlases kapteiņa asistents. Laukumā viņš devās trijās spēlēs, kurās atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

"Stefans centās atgriezties Eiropā, taču viņam neizdevās tikt pie pienācīga līguma, jo Krievijā viņam ļoti labi maksā," pauda FFHG vadītājs.

Video: Latvijas hokeja izlase atgriežas no pasaules čempionāta

Francijas uzbrucējs KHL spēlējis Maskavas CSKA, Jekaterinburgas "Avtomobilist", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Kazaņas "Ak Bars" komandā.

"Vai Krievijas komandu spēlētāji ar savu dalību netieši atbalsta Krievijas karadarbību? Tas būtu strīdīgs jautājums, ja viņš tur nebūtu bijis pirms konflikta sākuma. Un, kas ir vēl svarīgāk, ja kāds man lasīs lekcijas par ētiku un morāli, es jautāju: kur jūs bijāt pēdējos divus gadus, kad mēs evakuējām ģimenes draudošo briesmu dēļ? Mēs esam apliecinājuši savu nostāju - mēs nerunājam, mēs rīkojamies," viņš uzsvēra.

Francijas hokeja izlase pasaules čempionātā Ostravā septiņās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un grupas turnīru noslēdza septītajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu