Jānis Ikaunieks pagarina līgumu ar Latvijas čempionvienību RFS (420)

LETA
RFS futbolists Jānis Ikaunieks
RFS futbolists Jānis Ikaunieks Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Latvijas futbola izlases spēlētājs Jānis Ikaunieks ir pagarinājis līgumu ar Latvijas futbola virslīgas klubu RFS līdz 2026.gada sezonas beigām, ceturtdien savā "Facebook" kontā pavēstīja komanda.

Ikaunieks, kurš RFS spēlēja 2020.gadā, pēc divu gadu spēlēšanas Kuopio "KuPS" Rīgas komandā atgriezās 2023.gada sezonā, noslēdzot vienošanos ar Latvijas komandu uz divām sezonām.

"Esam priecīgi paziņot par pagarinātu līgumu ar pērnā gada Latvijas labāko futbolistu Ikaunieku," vēsta RFS. "Ikaunieks Latvijas čempionu sastāvā spēlēs līdz 2026.gada sezonas izskaņai."

Pārstāvot RFS 2020.gadā, Ikaunieks Latvijas futbola virslīgā aizvadīja 14 spēles, kurās izcēlās ar septiņiem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

2021.gada februārī viņš pārcēlās uz Somijas augstākās līgas vienību "KuPS", kuras rindās viņš laukumā devās 50 mačos, gūstot 21 vārtus un trīs reizes rezultatīvi piespēlējot. "KuPS" sastāvā Ikaunieks abās sezonās startēja arī UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā, kurā aizvadīja 11 spēles un guva trīs vārtus.

Pagājušajā sezonā RFS rindās Ikaunieks 22 spēlēs guva 15 vārtus un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja, bet šogad viņa kontā piecās spēlēs ir divas rezultatīvas piespēles.

Vēl Ikaunieks karjeras laikā ir pārstāvējis Norvēģijas klubu Drammenes "Stromsgodset", "Liepāju", Francijas komandu "Metz", kā arī Grieķijas vienību Larisas AEL.

Ikaunieks Latvijas izlasē ir aizvadījis 58 mačus, kuros spējis gūt 12 vārtus.

RFS aizvadītajā sezonā uzvarēja Latvijas virslīgā, Latvijas kausa izcīņas finālā pēcspēles sitienos zaudēja "Riga", bet UEFA Eiropas Konferences līgā piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas otrajā kārtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu