Vai nav dīvaini? Diskvalificētā Krievijas hokeja izlase IIHF rangā pakāpusies uz otro vietu (6)

TVNET Sports
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušās nedēļas nogalē Čehijā noslēdzās pasaules čempionāts hokejā. Pamatojoties uz vietu sadalījumu turnīrā, tika atjaunināts arī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) reitings, kurā uz otro vietu pakāpusies Krievija, kas jau vairākus gadus starptautiskajā apritē ir diskvalificēta.

Kanādas izlase, kura pasaules čempionātā palika bez medaļām, atjaunotajā pasaules rangā joprojām atrodas pirmajā vietā. Tomēr starpība ar otro vietu nav liela. Kanādas valstsvienības iegūtā ceturtā vieta pasaules čempionātā ļāva saglabāt līderpozīciju. 

Tālāk seko pats interesantākais. 

Uzreiz aiz Kanādas ierindojas Krievijas izlase, kas pēdējo reizi pasaules čempionātā piedalījās 2021. gadā un kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā starptautiskajā arēnā ir diskvalificēta. Tomēr, pat nepiedaloties pasaules čempionātā, Krievija IIHF rangā apsteigusi Somiju, kas nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. Krievija tagad ieņem 2. vietu. 

Foto: Ekrānuzņēmums

IIHF Krievijai katru gadu piešķīrusi reitinga punktus, kas ir līdzvērtīgi izcīnītai bronzas medaļai pasaules čempionātā. Tiek saglabāta ļoti augsta ranga pozīcija arī bez spēlēšanas. 

Tas radījis situāciju, ka, Kanādai nākamajā pasaules čempionātā paliekot bez medaļas, Krievija kļūtu par pirmo numuru pasaulē. Turklāt nepiedaloties turnīrā četrus gadus pēc kārtas. 

Protams, vislielāko kāpumu rangā veikusi pasaules čempione Čehija, kas no astotās vietas pakāpusies uz ceturto. Šveice, kas spēlēja finālā, atrodas uzreiz aiz Čehijas - piektajā pozīcijā. 

Latvijas izlase, kas pasaules čempionātu noslēdza devītajā vietā, rangā saglabājusi 10. pozīciju. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu