Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

IIHF meklēs godīgāku risinājumu reitinga sistēmā Krievijas izlases dēļ (3)

Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) valdes loceklis Heiki Hietanens izteicies, ka organizācija grasās pārskatīt valstsvienību reitinga sistēmu saistībā ar Krievijas izlasi, kas, nepiedaloties turnīros, rangā pakāpusies uz otro vietu.

Lai arī Krievijas hokeja izlase ir diskvalificēta no starptautiskajām sacensībām, jaunākajā IIHF valstsvienību reitingā tā no trešās vietas pakāpusies uz otro. Turklāt tai ir iespējams kļūt par līderi. 

"Tas šķiet smieklīgi. Vai ir pareizi, ka Krievija joprojām saņem kādreiz nopelnītos punktus? Mēs tagad vērtēsim, kā rīkoties nākotnē. Kad pieņēmām lēmumu "iesaldēt" Krievijas pozīcijas rangā, negribējām viņus sodīt ar pazemināšanu šajā reitingā vai punktu noņemšanu," Somijas sabiedriskajam medijam YLE norādīja Hietanens. 

Pēdējo reizi pasaules čempionātā Krievija piedalījās 2021. gadā un kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā starptautiskajā arēnā ir diskvalificēta. Tomēr, pat nepiedaloties pasaules čempionātā, Krievija IIHF rangā apsteigusi Somiju, kas nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. Krievija tagad ieņem 2. vietu.

Ja nākamajā pasaules čempionātā Kanāda neizcīnīs medaļu, pēc pašreizējās sistēmas par ranga līderi kļūtu tieši Krievija. 

"Mēs domājam par to, cik godīgs ir šāds stāvoklis attiecībā pret citām valstīm. Reitingu sistēma ir laba, ja nepievērš uzmanību dīvainībām, kas saistītas ar Krieviju. Pati sistēma nav jāmaina. Tomēr šādas kuriozas situācijas var rasties arī turpmāk. Domāju, ka nākamajās IIHF sanāksmēs mēs apspriedīsim jautājumu par Krievijas saņemtajiem reitinga punktiem," viņš sacīja. 

IIHF Krievijai katru gadu piešķīrusi reitinga punktus, kas ir līdzvērtīgi izcīnītai bronzas medaļai pasaules čempionātā. Tiek saglabāta ļoti augsta ranga pozīcija arī bez spēlēšanas.

Latvijas izlase, kas pasaules čempionātu Čehijā noslēdza devītajā vietā, rangā saglabājusi 10. pozīciju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu