Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Golfa laukumā paveikts kas unikāls. Tā varbūtība ir 1:36 000 000 000 000 (1)

Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: Matt Slocum

"Hole-in-one" golfa laukumā ir reta parādība. Bet ko lai saka par šo fenomenu, ja to izdevies paveikt divreiz pēc kārtas?

Tieši tādu varoņdarbu no izsitiena vietas līdz mērķim spēja paveikt Džeks Vībe, kurš spēlēja golfu ar saviem kolēģiem.

Pēc pirmā izdarītā "PAR 4" (attālums no 220 līdz 420 metriem) sitiena viņš ar citiem spēlētājiem devās meklēt bumbiņu, bet to nevarēja atrast. Līdz vienā brīdī viņi nolēma ieskatīties bedrītē: tur arī bija meklētā bumbiņa, kas tika raidīta no liela attāluma. 

"Mēs svinējām kā traki, apskāvāmies un nofotografējāmies," portālam "Golf Digest" stāstīja Vībe.

99,99% golfa spēlētāju ar to arī stāsts beidzas, bet ne Vībem. Viņš devās uz nākamo "PAR 4" izsitiena vietu un kolēģis paguva pajokot: "tu tikko paveici "hole-in-one" "PAR 4". Jāmēģina to izdarīt vēlreiz."

Vībe iekārtojās un raidīja bumbiņu bedrītes virzienā. Viņa kolēģis, dodoties uz bedrīti, nodomāja, ka pirmais, ko viņš darīs - ieskatīsies bedrītē. Un tas notika! Bumbiņa atradās bedrītē. 

"Mēs bijām pilnīgā šokā un nezinājām, ko darīt. Tā ir ne tikai, iespējams, neprātīgākā lieta, kas iespējama golfa laukumā, bet, visticamāk, arī vienīgā reize pasaulē, kad kaut kas tāds ir noticis," sacīja Vībe.

"Vienīgā reize", protams, ir drosmīgs apgalvojums, taču vismaz "Golf Digest", kas par golfu ir vēstījis gadu desmitiem, nebija piemēru, kas to atspēkotu.

Pēc Vībes teiktā, viņš un viņa draugu kompānija aprēķinājuši arī viņa sasnieguma varbūtību, un tā izrādījās 1:36 000 000 000 000 jeb 1:36 triljoni.

PAR ir atkarīgs no distances. "PAR 4" pieredzējušiem golfa spēlētājam ir jāveic četros sitienos, lai bumbiņa nonāktu bedrītē.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu