Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Panthers" pret "Oilers" – vēsturē lielākais attālums starp NHL finālistu mājvietām

Hokeja komanda Floridas "Panthers"
Hokeja komanda Floridas "Panthers" Foto: Reuters/Scanpix

Attālums starp šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālistu mājvietām ir lielākais Stenlija kausa izcīņas vēsturē, vēsta ESPN.

Jau ziņots, ka NHL finālu sasniegusi Edmontonas "Oilers" komanda un Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" vienība.

"Oilers" finālu sasniegusi pirmo reizi kopš 2006. gada, kad Edmontona piekāpās Karolīnas "Hurricanes", savukārt "Panthers" pērn finālā zaudēja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Vegasas "Golden Knights".

2024. gada fināla sērijas pirmā spēle paredzēta "Panthers" laukumā plkst. 3.00 nakti no sestdienas uz svētdienu (pēc Latvijas laika). Arī otrais mačs notiks Floridā, bet trešā un ceturtā spēle risināsies Edmontonā.

Attālums no Edmontonas līdz "Panthers" mājvietai Sanraizai (pilsēta Floridas štatā) ir 4089 kilometri (2541 jūdze). Tas ir lielākais attālums starp NHL finālistēm līgas vēsturē.

Tikai otro reizi vēsturē attālums ir vismaz 4000 kilometru. Pirmā reize bija 2010./11. gada sezonā, kad Stenlija kausa izcīņas finālā spēkojās Vankūveras "Canucks" un Bostonas "Bruins".

"Oilers" ir pieckārtēja NHL čempione (1984., 1985., 1987.,1988. un 1990. gadā), savukārt "Panthers" trešo reizi sasniegusi finālu, taču pagaidām Stenlija kausu nav izdevies izcīnīt.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu