Latvijas futbolisti Baltijas kausa mačā spēkosies ar Lietuvu

LETA
Latvijas futbolists Kristers Tobers
Latvijas futbolists Kristers Tobers Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien Liepājā Baltijas kausa pusfināla mačā tiksies ar Lietuvas valstsvienību.

Mačs Daugavas stadionā Liepājā sāksies plkst.16. Spēli tiešraidē translēs kanāls TV6.

Otrā spēle notiks 11.jūnijā pret Igauniju viesos vai Fēru salām Liepājā. Igaunijas un Fēru salu valstsvienības šodien plkst.19 spēkosies Tallinā.

No Paolo Nikolato izsauktajiem 27 futbolistiem savainojumu dēļ no kandidātu saraksta tika atskaitīti Roberts Uldriķis un Eduards Emsis. Arī Vladislavs Gutkovskis un Jānis Ikaunieks nav kandidātu sarakstā, bet pirmo reizi uzaicinājumu uz izlasi saņēma "Daugavpils" vārtsargs Dāvids Orols un "Valmieras" pussargs Lūkass Vapne, kā arī pēc ilgstoša traumu perioda valstsvienībā ir atgriezies Mārtiņš Ķigurs.

Jūnija treniņnometnē Latvijas izlases rīcībā ir seši potenciāli debitanti.

Līdzīgā formātā Baltijas kauss tika organizēts arī iepriekšējo reizi 2022.gada novembrī, kad pusfinālā Latvijas izlase pēcspēles sitienos pārspēja Igauniju, bet finālā pēcspēles sitienos piekāpās Islandei. Latvija gan ir pašreizējā Baltijas kausa trofejas glabātāja.

Baltijas kauss ir senākais joprojām notiekošais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928.gadā.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Rihards Matrevics, Nils Toms Puriņš (abi - "Riga"), Frenks Dāvids Orols ("Daugavpils");

aizsargi - Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks (RFS), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Raivis Andris Jurkovskis, Antonijs Černomordijs, Kirils Iļjins (visi - "Riga"), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs, Emīls Birka (visi - "Valmiera"), Iļja Korotkovs ("Auda");

pussargi - Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Mārtiņš Ķigurs, Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Renārs Varslavāns, Lūkass Vapne (abi -"Valmiera"), Oskars Vientiess ("Metta");

uzbrucēji - Dāvis Ikaunieks ("Šiaulia", Lietuva), Raimonds Krollis ("Vyškov", Čehija), Marko Regža, Eduards Dašķevičs (abi - "Riga").

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu