Video un foto Porziņģis sekmē "Celtics" otro uzvaru NBA fināla sērijā

TVNET Sports

Kristaps Porziņģis naktī uz pirmdienu (pēc Latvijas laika) guva 12 punktus, palīdzot Bostonas "Celtics" komandai izcīnīt otro uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināla sērijā.

"Celtics" savā laukumā ar rezultātu 105:98 (25:28, 29:23, 29:23, 22:24) uzveica Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0 vadību.

Porziņģis nospēlēja 23 minūtes, guva 12 punktus (2p. 4/4, 3p. 0/3, soda metieni 4/4), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un bloķēja divus metienus.

Kamēr laukumā atradās Latvijas basketbolists, "Celtics" guva par 12 punktiem vairāk nekā pretinieki. Porziņģa +12 bija labākais rādītājs šajā mačā Bostonas komandā.

Lielisku maču aizvadīja Džrū Holidejs (2p. 9/10, 3p. 2/4), kurš guva 26 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Džeilens Brauns iemeta 21 punktu un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētāju labā 18 punktus guva Deriks Vaits, bet Džeisons Teitums izcēlās ar 18 punktiem (3p. 1/7), 12 rezultatīvām piespēlēm un deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Dalasas kluba rindās ar "triple-double" izcēlās Luka Dončičs, kurš guva 32 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un izpildīja 11 rezultatīvas piespēles, taču arī pieļāva astoņas kļūdas.

Pirms mača tika apšaubīta Dončiča dalība, jo viņam ir labās kājas ceļgala sastiepums, kā arī sāpes kreisās kājas potītē un krūšu kurvja sasitums.

17 punktus guva Pīdžejs Vašingtons, 16 iemeta Kairijs Ērvings, 13 pievienoja Daniels Gefords, ar 11 atzīmējās Deriks Džounss juniors.

"Mavericks" rezultatīvi iesāka maču, gūstot 13 punktus nepilnās četrās minūtēs )13:6), taču tad viesiem sekoja teju četras minūtes ilgs "sausais" periods.

Porziņģis laukumā nāca spēles piektajā minūtē un drīz nopelnīja tiesības izpildīt divus soda metienus, kas bija precīzi (12:13).

Mača turpinājumā Porziņģis izrēķinājās ar Maksi Klēberu – vispirms apspēlēja pretinieku ar muguru pret grozu, bet pēc tam "pielīmēja bumbu" pie groza vairoga, nobloķējot vācieša metienu.

Porziņģi uz brīdi nomainīja, taču 25 sekundes pēc atgriešanās laukumā liepājnieks stājās uz soda metiena līnijas – arī šoreiz abi metieni bija precīzi (20:22).

Latvijas basketbolists mirkli vēlāk ar pustālo metienu panāca neizšķirtu, bet tad sekoja Ērvinga četri punkti pēc kārtas.

Piecas sekundes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Els Horfords trāpīja trīspunktnieku, kas "Celtics" komandai bija pirmais trāpījums 10 mēģinājumos no tālās distances.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā Porziņģis pārkāpa noteikumus tālmetiena izpildes laikā pret Džošu Grīnu, kurš trāpīja divus no trim soda metieniem.

Pirmajā ceturtdaļā Dončičs sakrāja 13 punktus, bet Porziņģis astoņus.

Otrās ceturtdaļas ievadā Dončičs guva septiņus punktus pēc kārtas savai komandai, taču "Celtics" neļāva "Mavericks" atrauties drošākā vadībā.

"Celtics" otrajā ceturtdaļā pēc četrām nospēlētām minūtēm pirmo reizi šajā mačā izvirzījās vadībā (36:35).

Mājinieku sastāvā punktu gūšanā līdera lomu uzņēmās Holidejs, kamēr metienu realizācija nesekmējās Teitumam, kurš neveiksmes kompensēja ar rezultatīvām piespēlēm.

Pirmajā puslaikā Holidejs guva 17 punktus, Porziņģis pievienoja 10, bet pretinieku sastāvā Donīča kontā bija 23, Ērvinga rēķinā 10 punkti.

Lielajā pārtraukumā "Celtics" devās ar nelielu pārsvaru (54:51). Pirmajā puslaikā mājinieki trāpīja trīs no 15 tālmetieniem un realizēja visus 13 izpildītos soda metienus, savukārt "Mavericks" realizēja tikai piecus no 11 "sodiņiem" un četrus no 13 trīspunktniekiem.

Arī pēc puslaika pārtraukuma cīņa turpinājās punkts punktā. Pēc nospēlētām piecām minūtēm laukumā nāca Porziņģis, kurš vispirms netrāpīja tālmetienu, taču tajā pašā uzbrukumā izdevās realizēt pustālo metienu – 65:61.

Holideja "slam dunk" ātrajā pretuzbrukumā un pēc tam Brauna divi precīzi soda metieni deva "Celtics" pirmo reizi šajā mačā divciparu pārvaru – 73:63.

Teitumam nopelnot 10. rezultatīvo piespēli, Holidejs guva kārtējos divus punktus no groza apakšas. "Celtics" izdevās 10:0 izrāviens.

Trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē Porziņģis nobloķēja Geforda "slam dunk" mēģinājumu, pieceļot kājās "Celtics" fanus.

Ceturksnī atlika spēlēt 3,3 sekundes. Īsajā laika sprīdī veiksmīgi nospēlēja "Celtics" rezervists Peitons Pritčards, kurš līdz ar beigu sirēnu trāpīja tālmetienu teju no laukuma centra – 83:74.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā svarīgu tālmetienu trāpīja Teitums, kurš pirms tam visus sešus izpildītos trīspunktniekus nerealizēja – 88:78.

Ērvinga un Geforda divatā veidotās sadarbības saglabāja "Mavericks" izredzes cīnīties par uzvaru šajā mačā, neļaujot pretiniekiem iegūt drošāku pārsvaru.

Porziņģis ceturtās ceturtdaļas vidū pēc darbības aizsardzībā nokrita. Latvijas basketbolists turpinājumā nedaudz piekliboja un skrēja ievērojami lēnāk nekā ierasts. 

"Celtics" pieprasīja pārtraukumu, un tā laikā Porziņģis tika nomainīts. Pēc pārtraukuma Holidejs un Vaits katrs trāpīja pa tālmetienam, panākot mājiniekiem +14 trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām.

Turpinājumā viesiem izdevās 9:0 izrāviens. Minūti un 15 sekundes pirms beigām Dončičs guva divus punktus ar piezīmi, pēc tam realizēja arī soda metienu, kas samazināja starpību līdz -5.

29 sekundes līgas beigām Brauns guva divus punktus no groza apakšas, kas lielā mērā pielika punktu šim mačam. Dončičs netrāpīja izmisīgi izpildītu tālmetienu, pēc kura viesiem izredzes uzvarēt bija zudušas.

Sērijas trešā spēle risināsies Dalasā (plkst. 3.30 pēc Latvijas laika naktī uz ceturtdienu, 13. jūniju).

Bostonas "Celtics" - Dalasas "Mavericks" 105:98 (25:28, 29:23, 29:23, 22:24)

metieni no spēles: 38/84 (45,2%) - 38/80 (47,5%)

trīspunktu metieni: 10/39 (25,6%) - 6/26 (23,1%)

soda metieni: 19/20 (95%) - 16/24 (66,7%)

atlēkušās bumbas: 41 - 43

rezultatīvas piespēles: 29 - 21

pārtvertas bumbas: 10 - 5

bloķēti metieni: 5 - 3

kļūdas: 11 - 15

lielākais pārsvars: 14 - 7

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu