Nikolato: Vairāk jāapdraud pretinieku vārti

TVNET/LETA
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Lai gan komanda kopumā uzbrukumā ir progresējusi, Latvijas izlases futbolistiem vairāk un precīzāk ir jāapdraud pretinieku vārti, norādījis valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase sestdien Liepājā Baltijas kausa pusfināla mačā ar 0:2 (0:0) piekāpās Lietuvai.

Otrdien plkst. 19.00 turpat Daugavas stadionā Liepājā cīņā par trešo vietu turnīrā Latvija spēkosies ar Fēru salām.

"Izanalizējot spēli pret Lietuvu, guvām pārliecību, ka snieguma ziņā tā bija pavisam neslikta spēle, bet rezultāts, protams, mūs neapmierina," Latvijas Futbola federācijas preses dienests citē Nikolato.

"Puišiem sapulcē teicu, ka uzbrukumu veidošanas sākumfāzē ir panākts būtisks progress, redzam patiešām vērā ņemamus uzlabojumus jau tagad, lai gan paredzējām, ka tas prasīs ilgāku laiku. Šajā ziņā lieti noderēja piecas treniņu dienas šajā nometnē, kad izdevās daudz pastrādāt pie taktikas un spēles stila pieslīpēšanas."

Latvijas izlases stūrmanis uzsvēra, ka tagad ir jāsper nākamie soļi un būtiski jāuzlabo sniegums uzbrukuma noslēguma fāzē.

"Galu galā spēles rezultātu izšķir darbības ap abu komandu soda laukumiem, un tur Lietuva šoreiz bija pārāka. Viņi izmantoja savas iespējas, mēs - nē. Tas, ka labi darbojāmies laukuma vidusdaļā, priecē, bet ir vairāk jāapdraud vārti, vairāk jāsit pa vārtiem. Un arī precīzāk."

Nikolato atzīmēja, ka iepriekšējā mačā Latvijas izlasei bija 63% bumbas kontrole, bet tikai divi sitieni uz vārtiem, savukārt Lietuvas valstsvienībai ar 37% bumbas kontroli bija divreiz vairāk sitienu.

"Vēlos izcelt mūsu vidējo līniju, kur bija daudz gados jaunu, bet kvalitatīvu spēlētāju. Vēl ir nianses, kas jāuzlabo, taču kopumā biju apmierināts ar viņu darbībām un izpratni par virzienu, kādā vēlamies doties," teica treneris.

"Spēlei pret Fēru salām būs jāataino vēl vienu spertu attīstības pakāpienu."

Fēru salas sestdien ar 1:4 atzina Igaunijas pārākumu.

Latvijas un Fēru salu komandas pēdējo reizi tikās UEFA Nāciju līgā 2020.gadā, kad abas spēles noslēdzās neizšķirti 1:1.

Baltijas kauss ir senākais joprojām notiekošais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928.gadā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu