Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

VIDEO Luka Dončičs: Uzskatu, ka pievīlu komandas biedrus

Luka Dončičs.
Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Dalasas "Mavericks" basketbolists Luka Dončičs uzņēmies atbildību par komandas zaudējumiem Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā. 

NBA finālsērijā Bostonas "Celtics" ir izvirzījusies 3–0 vadībā. Komandai nepieciešama tikai viena uzvara, lai kļūtu par līgas čempioni. Fināla trešajā spēlē "Mavericks" līderis Dončičs nopelnīja sešus pārkāpumus un tika izraidīts no spēles. 

Viņš atzinis, ka tā nebija pieņemama rīcība: "Uzskatu, ka pievīlu komandas biedrus. Nespēlēju gudri, it īpaši tā, kā to jādara NBA finālā. Mums ir jāizliek viss laukumā, pat ja esam noguruši. Zaudējums ir mana vaina, nedrīkstu tā spēlēt NBA finālā. Varbūt regulārajā sezonā, bet ne šeit."

Dončičs arī piekrita kritikai, ka viņa aizsardzība nav bijusi pietiekami augstā līmenī. Tomēr pēc viņa domām komandai ir jāuzlabo tieši uzbrukums. "Mavericks" nav iemetusi 100 punktus jau trīs spēlēs pēc kārtas.

Jautāts par veselības stāvokli, Dončičs pasmējās un atbildēja: "Šobrīd jūtos uz 100%. Nevēlos nekādus attaisnojumus. Visi basketbolisti ir nedaudz satraumēti." Viņš gan atzina, ka visticamāk izmantos pretsāpju zāles pirms finālsērijas ceturtās spēles.

NBA finālsērijas ceturtā spēle norisināsies 15. jūnijā plkst.3.30 pēc Latvijas laika. Šobrīd nav skaidrības par Bostonas "Celtics" spēlētāja Kristapa Porziņģa dalību potenciāli izšķirošajā mačā. Pats latvietis vēlas atgriezties laukumā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu