Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Viens no NBA labākajiem rezervistiem Monks plāno parakstīt ilgtermiņa līgumu ar "Kings"

Maliks Monks
Maliks Monks Foto: AFP/SCANPIX

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākajiem rezervistiem Maliks Monks plāno parakstīt četru gadu līgumu ar Sakramento "Kings", vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Aizvadītās sezonas līgas labākā sestā spēlētāja balvas finālists sezonu pabeidza ar karjeras rekordiem vidēji spēlē gūtajos punktos (15,4) un rezultatīvajās piespēlēs (5,1), bet martā guva ceļa savainojumu, kas pielika punktu sezonai.

Vodžnarovskis, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, ziņo, ka "brīvais aģents Monks, ieskaitot spēlētāja opciju, plāno parakstīt četru gadu līgumu par 78 miljoniem ASV dolāru (72,8 miljoni eiro) un atgriezties "Kings" komandā.

Aizsargs Monks, kurš jūnija beigās kļūs par brīvo aģentu, plāno parakstīt jauno līgumu jūlija sākumā, kad tas būs atļauts.

Spēlētāji kļūst par brīvajiem aģentiem no 30. jūnija, taču šī vienošanās nav pretrunā ar līgas noteikumiem, jo saskaņā ar jaunā koplīguma nosacījumiem komandas var sākt runāt ar saviem brīvajiem aģentiem vienu dienu pēc NBA fināla noslēguma.

Kopš pievienošanās "Kings" pirms 2022./2023. gada sezonas Monks ir kļuvis par vienu no labākajiem NBA rezervistiem. Viņš pagājušajā sezonā, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, guva visvairāk punktu no visiem līgas rezervistiem (1110) un sakrāja visvairāk rezultatīvo piespēļu (370).

Monks izlaida pēdējās deviņas sezonas pamatturnīra spēles un "play-in" turnīru pēc 29. martā gūtā labās kājas ceļgala saišu sastiepuma.

Monku 2017. gada NBA draftā ar 11. numuru izvēlējās Šarlotas "Hornets", kuras rindās basketbolists aizvadīja četras sezonas, pēc tam uz vienu sezonu noslēdzot līgumu ar Losandželosas "Lakers".

Septiņās NBA pavadītajās sezonās basketbolists laukumā ir devies 458 spēlēs, vidēji mačā gūstot 11,6 punktus, kā arī sakrājot 2,8 rezultatīvas piespēles un 2,5 atlēkušās bumbas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu