Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Banki: Skaidrība par Porziņģi būs nākamnedēļ

Latvijas basketbola valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbola valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagaidām nav zināms, vai Kristaps Porziņģis šovasar varēs palīdzēt Latvijas basketbola izlasei. Skaidrība šajā sakarā būs nākamnedēļ, norādīja nacionālās komandas galvenais treneris Luka Banki.

Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību pirmdien izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Finālsērijas laikā viņš guva retu pēdas savainojumu. Pēc NBA čempiontitula izcīnīšanas Porziņģis atzina, ka viņam būs nepieciešama operācija, taču neatklāja, kad tā tiks veikta.

"Izskatās, ka ir ļoti sarežģīta situācija," atzina Banki.

Rodions Kurucs vēl izlasei nav pievienojies, jo bija sarežģījumi ar pārlidojumiem. Savukārt Andrejam Gražulim šobrīd ir rehabilitācijas process. "Nav reālistiski cerēt, ka viņš būs gatavs kontakta spēlēm pirms kvalifikācijas," par Gražuli teica Banki.

Starp izlases kandidātiem vairs nav aizsarga Aigara Šķēles, kurš pērn parādīja labu sniegumu Pasaules kausa finālturnīrā. Šķēle darbu izlasē neturpināja savainojuma dēļ. "Cerējām viņu šeit redzēt," teica Banki.

Lukas Banki vadītā Latvijas izlase šonedēļ sāka oficiālo treniņnometni, gatavojoties 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas risināsies Rīgā. 

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7. jūlijam.

Latvijas valstsvienība A apakšgrupā spēlēs ar Gruzijas izlasi un Filipīnu komandu. Apakšgrupas divas labākās komandas sestdien pusfinālā spēlēs ar kādu no B apakšgrupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu