Dairis Bertāns: Gribu redzēt tādu basketbolu, kādu vienmēr esam spēlējuši (1)

TVNET Sports
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Jānis Strēlnieks ir citādāks saspēles vadītājs nekā pozīcijas konkurenti Artūrs Žagars un Kristers Zoriks, preses konferencē izcēla Latvijas valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns.

Šonedēļ Latvijas izlase uzsāka oficiālo treniņnometni, gatavojoties Rīgā paredzētajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Bertāns skaidroja, ka pagaidām mājinieku loma turnīrā neradot Latvijas izlasei papildu spiedienu.

"Vienmēr vairāk vai mazāk esam spēlējuši ne favorītu statusā. Tas mums noteikti ir arī palīdzējis. Mums savi skatītāji spiedienu neradīs, bet tieši otrādāk - palīdzēs," teica Bertāns.

Šovasar Latvijas izlases rindās ir atgriezies Strēlnieks, kurš pērn nepievienojās valstsvienībai savainojuma dēļ.

"Ar Jāni esam nedaudz prognozējamāka komanda, jo zinām, kā viņš spēlē, padara komandu labāku un visus apkārtējos. Ļoti labi, ka viņš ir šogad, jo viņš ir nedaudz cita tipa saspēles vadītājs kā Žagars vai Zoriks," skaidroja Bertāns.

Sagatavošanās laikā paredzētas divas pārbaudes spēles - 26. jūnijā, "Arēnā Rīga" ar Ēģiptes izlasi un 28. jūnijā izbraukumā ar Somijas izlasi. Latvijas izlases kapteinis norādīja, ka ar diviem pārbaudes mačiem būs pietiekoši, lai Latvijas basketbolisti būtu gatavi olimpisko spēļu kvalifikācijai.

"Esam jau labi saspēlējušies un tas, ka satiekamies reizi trīs vai četros mēnešos, neko nemaina. Esam kopā jau kopš 2021. gada vasaras, tie principā ir trīs gadi. Sastāvs īsti nav mainījies un tikai atsvaidzinām jau zināmas lietas. Šogad jau no pirmajiem treniņiem viss labi gāja," skaidroja Bertāns.

Viņš piebilda, ka jau pirmajā pārbaudes spēlē pret Ēģipti laukumā vēlās redzēt Latvijas izlases labāko sniegumu.

"Gribu redzēt tādu basketbolu, kādu vienmēr esam spēlējuši. Tai spēlei jābūt kā loģiskam turpinājumam visam sagatavošanās posmam, ko esam darījuši. Rezultāts nav tik svarīgs, bet svarīgi ir tas, lai visi būtu veseli un gatavi spēlēt," stāstīja Bertāns.

Tāpat viņš atklāja, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā, kurā par čempioni kļuva Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", tiešraidē skatījies izšķirošo piekto maču.

"Protams, ka runājām par to un apsveicām Kristapu, jo kaut kādā brīdī tas liekas pašsaprotami, bet, ja paskatāmies globāli, tad tas ir nenormāli labs sasniegums, ņemot vērā arī, ka viņš ir pirmais mūsu reģionā, kuram tas ir izdevies," izcēla Bertāns

No 3. jūnija valstsvienības kandidātiem tika nodrošināta iespēja Rīgā piedalīties individuālos treniņos.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7. jūlijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu