Divkārtējais čempions Marejs pēc muguras operācijas šosezon Vimbldonā nespēlēs

TVNET/LETA/AFP
Foto: AFP/LETA

Divkārtējais Vimbldonas tenisa sacensību uzvarētājs brits Endijs Marejs pēc muguras operācijas nepiedalīsies šā gada turnīrā, svētdien apstiprināja Tenisa profesionāļu asociācija (ATP).

Mareja, kurš turnīrā uzvarēja 2013. un 2016.gadā, mērķis bija Vimbldonā aizvadīt savu pēdējo "Grand Slam" turnīru uz zālāja seguma.

"Pēc mugurkaula cistas operācijas Marejs diemžēl Vimbldonā nespēlēs," ATP paziņoja savā kontā tīmekļa vietnē "X.com".

37 gadus vecajam tenisistam būs nepieciešamas sešas nedēļas, lai atgūtos pēc operācijas, bet Vimbldonas turnīrs sāksies 1.jūlijā.

Savukārt pēc mēneša sāksies Parīzes olimpiskās spēles.

Marejs trešdien Londonas "ATP 500" sērijas turnīrā bija spiests izstāties otrās kārtas mačā, nespējot pabeigt cīņu ar austrālieti Džordanu Tompsonu.

Bijušais pasaules ranga pirmais numurs, kurš spēlē ar mākslīgo gurnu, pēc cīņas teica, ka viņa labā kāja bija vājāka nekā parasti un viņa koordinācija kļuva sliktāka.

Marejs 2013.gadā pārcieta nelielu muguras operāciju un pēc zaudējuma šā gada Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā viņš sacīja, ka, lai tiktu vaļā no sāpēm, viņam būs nepieciešama ārstēšana.

Trīskārtējais "Grand Slam" sacensību čempions pēc gandrīz divu mēnešu pārtraukuma potītes savainojuma dēļ sacensību apritē atgriezās maijā.

Viņam Vimbldonā bija paredzēts spēlēt vienspēļu sacensībās, kā arī dubultspēļu turnīrā kopā ar savu brāli Džeimiju, sportista karjeru beidzot Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Marejs ir divkārtējs olimpisko vienspēļu sacensību uzvarētājs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu