17. jūnijs pēc ASV Austrumu krasta laika kļuva par dienu, kad pirmo reizi kāds Latvijas un kopumā Baltijas basketbolists tika kronēts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu. Kristapa Porziņģa un Bostonas "Celtics" komandas triumfu klātienē vēroja arī Jānis Trēgers, kurš bija viens no retajiem latviešiem, kas vēsturiskajā dienā apmeklēja "TD Garden" arēnu. "Ir gana daudz dzīvē redzēts, bet šis bija kaut kas īpašs," sarunā ar TVNET+ sacīja Jānis, kurš ir ne tikai sporta fans, bet arī Latvijas Golfa federācijas prezidents.

"Celtics" fināla sērijā līdz četrām uzvarām uzveica Dalasas "Mavericks" ar 4-1. Jānis jau laicīgi bija ieplānojis apmeklēt sērijas piekto spēli Bostonā, tāpēc cerēja, ka "Mavericks" izcīnīs vienu uzvaru, lai sērija nebeigtos jau četros mačos.

"Spēli plānoju apmeklēt jau divus vai pat trīs mēnešus iepriekš. Savā galvā biju noskaņojies, ka scenārijs būs tieši tāds, kāds tas piepildījās, – ka Bostona būs 3-1 vadībā un atgriezīsies mājās izcīnīt kausu."

Jānis uz Bostonu atlidoja spēles dienā no Ziemeļkarolīnas, kur risinājās golfa turnīrs. Viņš biļeti uz NBA fināla sērijas piekto maču bija iegādājies laicīgi, taču spēles dienā tirdzniecībā biļetes vēl bija pieejamas.

ESPN vēsta, ka "TD Garden" arēna NBA fināla sērijas piektajā spēlē pulcēja 19 156 skatītājus, kas ir maksimālā ietilpība "Celtics" mājas spēlēs.

"Mans gadījums bija visai netipisks..."