Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Semeņistaja nepārvar Vimbldonas kvalifikācijas pirmo kārtu

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja otrdien piedzīvoja zaudējumu sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas čempionāta - pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Ar 12.numuru kvalifikācijā izsētā Latvijas otrā rakete Semeņistaja, kura WTA rangā ieņem 107.vietu, pirmās kārtas mačā ar 4-6, 1-6 zaudēja čehietei Terēzai Martincovai (WTA 214.).

Noslēdzot turnīru kvalifikācijas pirmajā kārtā, Semeņistaja tika pie diviem WTA ranga punktiem.

Vimbldonas čempionāta vienspēlēs, kas sāksies 1.jūlijā, un dubultspēlēs piedalīsies Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 13.).

Pērn Ostapenko Vimbldonā vienspēlēs tika līdz otrajai kārtai, bet dubultspēlēs pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku apstājās jau pirmajā kārtā. Viņas labākie rezultāti šajā "Grand Slam" ir pusfināls 2018.gadā vienspēlēs un pusfināls 2022.gadā dubultspēlēs.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Īstbornā pārvarēja "WTA 500" sērijas turnīra dubultspēļu pirmo kārtu.

Pirmās kārtas mačā Ostapenko/Kičenoka ar 6-1, 6-2 pieveica internacionālo duetu Eliksana Lešemija (Francija)/Kimberlija Cimmermane (Beļģija).

Otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Latvijas un Ukrainas duets tiksies ar Leilu Fernandesu no Kanādas un Enu Šibaharu no Japānas vai ar otro numuru izsētajām Barboru Krejčīkovu no Čehijas un vācieti Lauru Zīgemundi.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko WTA dubultspēļu rangā nopelnījusi 108 punktus.

Jau ziņots, ka Ostapenko startē arī vienspēlēs, kur sasniegusi otro kārtu un cīņā par vietu ceturtdaļfinālā tiksies ar britu tenisisti Keitiju Bolteru (WTA 32.) vai kvalifikācijas turnīra barjeru pārvarējušo Petru Martiču (WTA 74.) no Horvātijas.

Otrās kārtas sasniegšana Latvijas tenisistei dod 60 WTA ranga punktus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu