Bļugers pagarina līgumu ar NHL klubu "Canucks"

TVNET Sports
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks", ceturtdien paziņoja klubs.

29 gadus vecais Bļugers vienojies par divu gadu kontraktu un 1,8 ASV dolāru atalgojumu vidēji sezonā.

Šosezon latviešu uzbrucēja alga bija 1,9 miljoni ASV dolāru. Pērn viņš ar "Canucks" vienojās par viena gada līgumu.

"Tedijs pagājušajā gadā bija svarīgs papildinājums komandai. Mēs esam ļoti priecīgi, ka viņš paliks šeit vēl pāris sezonas," paziņojumā norādījis kluba ģenerālmenedžeris Patriks Alvins.

"Viņa daudzpusība un pieredze patiešām palīdzēja mūsu komandai gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanas spēlēs. Viņš ir spēcīgs līderis un cilvēks, uz kuru mēs paļausimies daudz vairāk, virzoties uz priekšu."

Bļugers šosezon regulārajā čempionātā 68 mačos guva sešus vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles, kas viņam ir karjeras rekords. 28 rezultativitātes punkti ir atkārtots karjeras rekords (2021./22. gada sezonā bija 9+19).

Stenlija kausa izcīņā jeb "play-off" turnīrā Bļugers piedalījās 13 mačos un atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejists Artūrs Šilovs nākamsezon varētu būt "Canucks" otrais vārtsargs. Viņš sevi šosezon lieliski pierādīja, taču nepieciešams vienoties par jaunu līgumu.

Bļugers pērn kļuva par NHL čempionu Vegasas "Golden Knights" komandā. Viņš kļuva par otro Latvijas hokejistu pēc aizsarga Sanda Ozoliņa, kuram izdevies izcīnīt Stenlija kausu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu