Lebrons un Bronijs – pirmo reizi NBA vēsturē tēvs un dēls vienā komandā

LETA
NBA zvaigzne Lebrons Džeimss ar dēlu Broniju
NBA zvaigzne Lebrons Džeimss ar dēlu Broniju Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju drafta otrajā kārtā Losandželosas "Lakers" ceturtdien izraudzījās komandas līdera Lebrona Džeimsa dēlu Broniju Džeimsu, kļūstot par pirmo tēva un dēla duetu NBA vēsturē.

19 gadus vecais basketbolists tika izvēlēts ar 55.numuru.

Drafta ceremonijas laikā basketbolista aģents Ričs Pols atrunājis citas komandas no Bronija Džeimsa izraudzīšanās, piedraudot, ka titulētā basketbolista dēls dosies spēlēt basketbolu uz Austrāliju, ja nenokļūs "Lakers" rindās.

Kamēr Lebrons Džeimss nākammēnes kopā ar ASV vīriešu basketbola izlasi gatavosies Parīzes olimpiskajām spēlēm, paredzams, ka Bronijs Džeimss pārstāvēs "Lakers" NBA vasaras līgā.

Pagājušajā gadā Bronijs Džeimss treniņa laikā piedzīvoja sirds apstāšanos, taču viņam veiksmīgi tika sniegta medicīniskā palīdzība. Šosezon viņš Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) Dienvidkalifornijas Universitātes vienībā izcēlās vidēji ar 4,8 punktiem, 2,8 atlēkušajām bumbām un 2,1 rezultatīvu piespēli.

Vēl NBA drafta otrajā kārtā ar 54.numuru Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" izraudzījās spēka uzbrucēju Entonu Votsonu.

Trešdien NBA drafta pirmajā kārtā ar pirmo numuru Atlantas "Hawks" izraudzījās Francijas basketbolistu Zakariju Risašē, kurš kļuva par otro Francijas spēlētāju pēc kārtas, kurš draftēts ar pirmo numuru.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu