Veinbergs un Simanovičs piedalīsies NHL kluba "Lightning" attīstības nometnē

LETA
Latvijas hokejists  Rihards Simanovičs
Latvijas hokejists Rihards Simanovičs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning", ar kuru pirmdien trīs gadu līgumu noslēdza latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, attīstības nometnē piedalīsies Klāvs Veinbergs un Rihards Simanovičs, vēsta vienība.

21 gadu vecais uzbrucējs Veinbergs pagājušajā sezonā spēlēja Kolorādo "Tigers" sastāvā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā, 19 mačos izceļoties ar desmit (4+6) punktiem.

Savukārt 20 gadus vecais Simanovičs aizvadītajā sezonā NCAA pārstāvēja Maiami universitāti, 29 spēlēs tiekot pie astoņiem (0+8) punktiem.

Veinbergu 2022.gada draftā "Lightning" izraudzījās septītajā kārtā ar priekšpēdējo, 224.numuru, savukārt Simanovičs nav draftēts.

Kā ziņo "Lightning" uz attīstības nometni uzaicināti 32 spēlētāji - 21 uzbrucējs, septiņi aizsargi un četri vārtsargi. Visvairāk uzaicināto ir kanādieši - 12, 11 spēlētāji ir no ASV, bet Latvija un Zviedrija katra pārstāvēta ar diviem jaunajiem hokejistiem. Pa vienam spēlētājam ir no Čehijas, Somijas, Slovēnijas, Norvēģijas un Krievijas.

Pirmssezonas pirmā "Lightning" attīstības nometne ilgs no 2. līdz 5.jūlijam, spēlētājiem uzlabojot savas individuālās prasmes un izspēlējot savstarpējo turnīru formātā trīs pret trīs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu