Foto un video Dāvis Bertāns: Pozitīvi, ka beigās saglābām vismaz tik daudz...

Latvijas vīriešu basketbola izlasei, nonākot iedzinējos jau pirmās ceturtdaļas ievadā, bija grūti atspēlēties pret Filipīnām, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības spēlētājs Dāvis Bertāns.

Latvijas basketbolisti Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas otrajā mačā ar 80:89 zaudēja Filipīnām, taču neveiksme neliegs nedēļas nogalē cīnīties par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

"Iesākām slikti un, izrokot tādu dziļu bedri, ir grūti atspēlēties. Mēs vēl diezgan labu darbu izdarījām, saglābjot beigās situāciju," teica Bertāns.

"Viņi noteikti bija gatavojušies tikai šai spēlei, bet mums bija otrā diena un teiktu, ka pati svarīgākā bija pirmā spēle. Bija mazāk nekā 24 stundas sagatavoties šai spēlei," turpināja basketbolists.

Viens no līderiem Filipīnu izlasē bija Kajs Soto, kurš izcēlās ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām. Bertāns izcēla, ka viņš latviešiem sagādājis problēmas pirmajā spēles pusē.

"Soto diezgan jaudīgi zem groza saņēma bumbu un bija grūti kaut ko izdarīt tad. Sākām spēlēt nedaudz agresīvāk pirms ielaišanas soda laukumā, tad jau labāk izdevās, un arī viņu centra spēlētājs [Jūns Mars Fahardo] diezgan labi iesāka spēli," skaidroja basketbolists.

"Bija skaidrs, kā spēlēt pret viņiem, bet, ja pirmie metieni būtu iekrituši, tad būtu pavisam cita spēle. Otrajā puslaikā vairāk likām uzsvaru tieši uz tikšanu līdz grozam. Beigās, ja tie daži metieni būtu iekrituši, tad tas rezultāts būtu pavisam citādāks. Vismaz pozitīvi, ka beigās saglābām tik daudz," piebilda Bertāns.

Latvijas izlase pirmajā turnīra spēlē otrdien ar 83:55 pieveica Gruziju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu