Banki: Žagara došanās laukumā būtu pārāk riskanta

TVNET/LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars spēlē pret Gruziju guva traumu, tāpēc mačā pret Filipīnām viņš palika rezervē, preses konferencē atklāja komandas galvenais treneris Luka Banki.

Jau vēstīts, ka Rīgā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase divās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru, kvalificējoties sacensību pusfinālam.

Latvijas izlase otrdien ar 83:55 pārspēja Gruziju, bet trešdien ar 80:89 piekāpās Filipīnām. Žagars mačā pret Gruziju laukumā devās starta piecniekā, bet spēli pret Filipīnām raudzījās no rezervistu soliņa.

"Artūrs diemžēl nevarēja spēlēt savainojuma dēļ. Šorīt tika veikti izmeklējumi un medicīnas personāls ieteica viņu pasargāt. Bija pārāk riskanti viņam šodien doties laukumā," pēc zaudējuma Filipīnām atklāja Banki.

Spēlē pret Gruziju par Latvijas izlases labāko spēlētāju atzina Mareku Mejeri, bet mačā pret Filipīnām viņš nospēlēja tikai piecas minūtes un sakrāja trīs piezīmes, kas bija galvenais iemesls mazam spēles laikam.

"Mareks pārāk ātri sāka krāt piezīmes. Visi lēmumi ir saistīti ar savainojumiem, piezīmēm, kā arī tehniskiem un taktiskiem risinājumiem," skaidroja Banki.

A apakšgrupā Filipīnas ceturtdien ar Gruziju spēkosies par iekļūšanu pusfinālā, savukārt Latvijas izlasei būs brīvdiena.

B apakšgrupā spēkojas Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Jau vēstīts, ka pirmajā spēlē Brazīlija uzveica Melnkalni. Savukārt otrajā mačā Melnkalne pārspēja Kamerūnu.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā. Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai viena komanda – šī turnīra uzvarētāja.

Pusfināli paredzēti sestdien, bet fināls – svētdien.

Rīgas turnīra uzvarētāji Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies B apakšgrupā, kur spēkosies arī Pasaules kausa ieguvēja Vācija, mājiniece Francija un arī Japāna.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu