Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

NBA veterāns Laurijs paziņo par līguma parakstīšanu ar "76ers"

Kails Laurijs
Kails Laurijs Foto: AFP/SCANPIX

ASV basketbolists Kails Laurijs parakstīs jaunu līgumu ar savas dzimtās pilsētas Filadelfijas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu "76ers", ceturtdien savā "Instagram" kontā paziņoja Laurijs.

Laurijs paziņo par līguma parakstīšanu ar NBA klubu Filadelfijas "76ers"

Filadelfija (ASV), 12.jūl., LETA--AP. 

ASV kabeļsporta raidorganizācija ESPN ziņo, ka 38 gadus vecais Laurijs piekrīt viena gada līgumam.

Seškārtējais "Visu zvaigžņu spēles" dalībnieks februārī tika aizmainīts no Maiami "Heat" uz Šarlotas "Hornets", kas izpirka basketbolista līgumu. Pēc tam viņš parakstīja līgumu ar "76ers".

Aizsargs aizvadītajā sezonā vidēji spēlē guva astoņus punktus un sakrāja 4,6 rezultatīvas piespēles, pamatsastāvā uzsākot 20 no savām 23 pamatturnīra spēlēm "76ers" rindās, paliekot pamatpieciniekā arī Filadelfijas komandas zaudējumā Ņujorkas "Knicks" izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā.

Laurijs līgā ir aizvadījis 18 sezonas, un tikai 25 spēlētāji NBA vēsturē ir nospēlējuši vismaz 19 sezonas. Tikai četri pagājušajā sezonā NBA spēlējošie basketbolisti - Lebrons Džeimss, Entonijs Takers, Tadžs Gibsons un Kriss Pols - ir vecāki par Lauriju.

Laurija atgriešanās komandā ir kārtējais solis komandas konkurētspējas uzlabošanā. Jau ziņots, ka vasarā "76ers" noslēdza četru gadu līgumu ar brīvā aģenta statusā esošo Polu Džordžu. Komandā jau iepriekšējā sezonā bija Džoels Embīds un Tairīss Maksijs, "76ers" pretendējot uz konkurenci ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto līgas čempioni Bostonas "Celtics".

Tāpat "76ers" ir atjaunojusi līgumu ar Kelliju Ubri, kā arī piesaistījusi komandai brīvos aģentus Eriku Gordonu, Kelebu Mārtinu un Andrē Dramondu.

Filadelfijas vienība Austrumu konferences finālā nav tikusi kopš 2001. gada.

Laurijs, kuru 2006. gada NBA draftā ar 24. numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies", ir spēlējis piecās NBA komandās. Līdz 2009. gadam viņš to darīja "Grizzlies", no 2009. līdz 2012. gadam viņš spēlēja Hjūstonas "Rockets", no 2012. līdz 2021. gadam - Toronto "Raptors", kuras sastāvā 2019. gadā izcīnīja čempiona titulu, pēc tam pārceļoties uz "Heat".

2016. gadā basketbolists ASV izlases sastāvā kļuva par olimpisko čempionu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu