Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Bolts nosauc sprinteri, kura sekmēm ir vērts sekot līdzi Parīzes olimpiskajās spēlēs

ASV sprinteris Erijons Naitons
ASV sprinteris Erijons Naitons Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rekordists jamaikietis Useins Bolts norādījis, ka Parīzes olimpiskajās spēlēs ir vērts sekot līdzi ASV sprintera Erijona Naitona sekmēm.

Astoņkārtējais olimpiskais čempions, 100 un 200 metru sprinta distanču pasaules rekordists, viesojās podkāstā "Obi One", kurā viņš pauda interesi par 20 gadus vecā Naitona panākumiem.

"Ir viens puisis, kurš jau kādu laiku ir piesaistījis manu uzmanību. Viņu sauc Naitons, viņš ir no Štatiem. Viņam ir tikai 20 gadu. Viņš ir skrējis 19,40 sekunžu robežās. Tas ir visai labi," sacīja Bolts.

"Tomēr viss ir atkarīgs no talanta attīstīšanas. Ir jāatrod labs treneris, kurš saprot, kā talantu attīstīt," piebilda Jamaikas pasaulslavenais vieglatlēts.

Bolta fenomenālie pasaules rekordi ir nepārspēti kopš 2009. gada – 100 metru sprintā 9,58 sekundes, 200 metros 19,19 sekundes.

U-20 vecumā Bolta rekords 20 metru sprintā bija 19,93 sekundes, un šo leģendārā sprintera rezultātu Naitons vairākkārt ir pārspējis.

Naitons patlaban ir U-18 (19,84 sekundes) un U-20 (19,69 sekundes) vecuma grupu pasaules rekordists 200 metru sprintā.

2022. gadā 18 gadu vecumā Naitons izcīnīja bronzu pasaules čempionātā 200 metru sprintā, kļūstot par sacensību vēsturē gados visjaunāko medaļnieku.

Gadu vēlāk viņš pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu 200 metru distancē.

Naitons no šā gada aprīļa līdz jūnijam izcieta pagaidu diskvalifikāciju, jo viņa organismā ārpus sacensībām tika atklātas aizliegtās vielas.

Talantīgais sprinteris tika attaisnots, jo pozitīvais dopinga tests, visticamāk, radies no uzturā patērētās gaļas, kas saturējusi trenbolonu - pazīstamu lopu audzēšanas līdzekli, kas ir atļauts ASV liellopu gaļas ražošanā un eksportā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu