Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Latvijas futbolists Žaleiko: Neesmu Krievijas vai Putina atbalstītājs (2)

Latvijas čempionvienības RFS futbolists Gļebs Žaleiko savā "Instagram" profilā publicējis video, kurā viņš vēlreiz noliedzis publiski izskanējušo informāciju, ka viņš būtu Krievijas kara Ukrainā un diktatora Vladimira Putina atbalstītājs.

28.jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp RFS dublieru komandu un "Leevon"/PPK tribīnēs notika incidents, kurā iesaistīta Žaleiko māte, pats futbolists un vēl viens RFS spēlētājs Adams Marhijevs, kurš ir Krievijā dzimis Somijas pilsonis.

Žaleiko pretinieku fanus esot apsaukājis par fašistiem. Futbolista māte pretinieku komandas līdzjutējiem likusi pamest stadionu un piesaukusi Putinu, kurš, atbraucot uz Latviju, pirmos nošaus šos "Leevon"/PPK fanus.

Šobrīd situāciju izskata Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja, RFS komanda, kā arī policija.

Žaleiko publicētajā video apgalvo, ka viņš nekad nav atbalstījis Krieviju vai Putinu, kā arī nevienu cilvēku nav nosaucis par fašistu vai nacistu. "Tās ir muļķības," uzsvēra futbolists.

"Krievija ir agresors. Esmu dzimis un audzis Latvijā. Esmu Latvijas patriots. Vienmēr esmu atbalstījis un [turpināšu] atbalstīt Ukrainu," norādīja Latvijas futbolists.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu