"Gāž kā Olimpiādē," tviterī raksta prezidents Edgars Rinkēvičs. Tieši tā arī notika Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Laikapstākļi nelutināja. Stipri lija, bet tas nespēja sabojāt četrgades nozīmīgākā sporta foruma starta šāvienu.

Sēnā Latvijas delegācija atradās 42. laivā kopā ar Libānas, Libērijas un Lībijas delegācijām. Karognesēji jeb šajā gadījumā turētāji - 3x3 basketbolists Nauris Miezis un pludmales volejboliste Tīna Graudiņa "izbaudīja", kas ir krietns lietus, ko jau iepriekš solīja meteorologi.

Laivā no Latvijas atradās 35 delegācijas pārstāvji, no kuriem 13 sportisti. Kājās stāvot nācās pavadīt pat vairāk nekā piecas stundas, kas gan sportistiem, gan viņu treneriem lika padomāt par dalību atklāšanas ceremonijā. Tam visam klāt nāca lietavas. Saslimt atklāšanas ceremonijas laikā būtu pavisam nelāgi.

"Man ļoti patika šī ceremonija, bija tik forši, ka mēs visi varējām būt kopā. Bija tāda... vienotības sajūta. Atšķirībā no citām ceremonijām, kur karognesēji ir nošķirti no komandas, tad šoreiz bijām visi kopā un mājām ar rokām. Bija ļoti jautri, daudz smējāmies, visu kaut ko saucām un dziedājām. Fantastiskas izjūtas. Esam izmirkuši līdz vīlītēm un ir auksts, slapjš, taču tajā pat laikā ir ļoti motivēti sākt šīs spēles," norādīja Graudiņa.

Lai mazinātu saslimšanas risku...