Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Maršāns, Haske un Martinengi izcīna zelta medaļas peldēšanā

Foto: AP/Scanpix

Francūzis Leons Maršāns, amerikāniete Torri Haske un itālis Nikolo Martinengi svētdien uzvarēja Parīzes olimpisko spēļu peldēšanas sacensībās attiecīgi 400 metru kompleksā, 100 metru tauriņstilā un 100 metros brasā.

Maršāns savu pirmo zeltu un uzvaru izcīnīja ar jauno olimpisko rekordu - četrām minūtēm un 2,95 sekundēm. Iepriekšējo rekordu, kas piederēja amerikānim Maiklam Felpsam, viņš pārspēja par 0,89 sekundēm, bet no sev piederošā pasaules rekorda atpalika 0,45 sekundes.

Sudraba godalgu izcīnīja japānis Tomojuki Macušita, kurš zaudēja 5,67 sekundes, bet vēl četras sekundes simtdaļas atpalika amerikānis Kārsons Fosters.

Haske zeltu 100 metros tauriņstilā izcīnīja ar finišu 55,59 sekundēs, par četrām sekundes simtdaļām pārspējot tautieti Grečenu Velšu, bet trešā ar 0,62 sekunžu deficītu bija ķīnieti Džana Jufei. Haskei šī ir pirmā olimpisko spēļu medaļa individuālajās sacensībās.

Daudz ciešāka cīņa bija 100 metros brasā, kur Martinengi uzvarēja ar rezultātu 59,03 sekundes. Divas sudraba godalgas ar nieka divu sekundes simtdaļu atpalicību izcīnīja brits Edams Pītijs un amerikānis Niks Finks.

Pirms trīs gadiem Tokijā Martinengi bija trešais, bet zeltu izcīnīja Pītijs.

Svētdienas vakara sesijā norisinājās arī vairāki pusfināli, kuros piedalījās četri Baltijas valstu peldētāji.

17 gadus vecā Igaunijas peldētāja Eneli Jefimova sasniedza finālu 100 metros brasā ar astoto rezultātu (1:06,23). Lietuvietes Rūta Meilutīte (1:06,89) un Kotrina Teterekova (1:07,48) šajā disciplīnā ieņēma 11. un 16.vietu.

200 metros brīvajā stilā ar sesto ātrāko rezultātu - viena minūte un 45,48 sekundes - sasniedza lietuvietis Dans Rapšis.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu