Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Parīze 2024 Astotā diena: Latvijas sportisti parāda fantastiskus rezultātus

Toms Skujiņš.
Toms Skujiņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Parīzes olimpisko spēļu astotajā oficiālajā sacensību dienā Latviju pārstāvēja debitants Valters Kreišs kārtslēkšanā, kurš iekļuva finālā, Toms Skujiņš šosejas riteņbraukšanā, kurš izcīnīja piekto vietu, kā arī Anastasijas Samoilovas un Tīnas Graudiņas duets pludmales volejbolā, kas iekļuva "play-off". 

20 gadus vecais olimpisko spēļu debitants Kreišs, kurš ir jaunākais sacensību dalībnieks, ar pirmo mēģinājumu pārvarēja sākuma augstumu 5,40 metri, pēc tam ar pirmo piegājienu pārlecot arī 5,60 un 5,70 metrus.

Neviens no trīs mēģinājumiem 5,75 metru augstumā nebija veiksmīgs un fināla sasniegšanai vajadzēja cerēt uz iekļūšanu labāko divpadsmitniekā. Latvietis dalīja 11.vietu ar austrālieti Kērtisu Maršalu un abi kā pēdējie nodrošināja vietas finālā.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš izcīnīja piekto vietu Parīzes olimpisko spēļu grupas braucienā, kas ir otrs visu laiku labākais rezultāts Latvijas riteņbraukšanā.

Olimpiskajās spēlēs riteņbraucēji mēroja 272 kilometrus bez kāpumiem, toties ar daudziem pauguriem.

Remko Evenepūls finišēja sešās stundās 19 minūtēs un 34 sekundēs, Maduā zaudēja vienu minūti un 11 sekundes. Piecas sekundes vēlāk finišēja septiņu riteņbraucēju liela grupa, kuras priekšgalā bronzas medaļu izrāva Laports, ceturtais bija ungārs Atila Valters, bet piektais - Skujiņš.

Skujiņš bija tuvu tam, lai atkārtotu Daiņa Ozola 1992.gadā iespēto, kad latvietis Barselonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu.

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien svinēja uzvaru pēdējā grupas spēlē un iekļuva Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola sacensību izslēgšanas turnīra spēlēs.

D grupas mačā Graudiņa un Samoilova, kuras turnīrā ir izsētas ar devīto numuru, ar 2-0 (21:14, 22:20) pieveica Kanādas duetu Melisa Hjūmena-Paredesa/Brendija Vilkersone (4.).

Spēli latvietes sāka ar 5:0 vadību, seta beigās starpību palielinot un uzvarot setu ar 21:14.

Otrais sets aizritēja līdzvērtīgu pretinieču cīņā, uzvaru izcīnot ar Graudiņas bloku.

Graudiņa guva 22 punktus, sešus sakrājot blokā, bet Samoilova - 11 punktus, divus gūstot ar servi.

Pretiniecēm 13 punktus guva Vilkersone, vienu gūstot ar bloku, bet 12 punktus - Hjūmena-Paredesa

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu