Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto Graudiņa un Samoilova komentē savu labāko spēli turnīrā un matu lentes izvēli (3)

Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova sestdien Eifeļa torņa pakājē aizvadīja savu labāko maču Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā un nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs. Viņām bija skaidrs spēles plāns un arī vēstījums pasaulei...

D grupas mačā Graudiņa un Samoilova, kuras turnīrā ir izsētas ar devīto numuru, ar 2-0 (21:14, 22:20) apspēlēja sev labi pazīstamo Kanādas duetu Melisa Hjūmena-Paredesa/Brendija Vilkersone (4.).

Latvijas pludmales volejbolistes piekrita, ka šī viņām bija līdz šim labākā spēle turnīrā. 

"Pirmā seta sākums mums iedeva to atšķirību, bet jau no paša sākuma bija līdzīga spēle," sacīja Graudiņa. "Tā tas turpinājās līdz pat seta beigām. Tas, ka mēs spējam noturēt šo līmeni visas 40 minūtes, - malaces."

Šī abām komandām bija jau piektā savstarpējā tikšanās šogad, trīsreiz pārākām esot Latvijas pludmales volejbolistēm. 

"Mums ir izveidojusies sajūta, kā pret viņām ir jāspēlē," norādīja Samoilova. "Šī bija spēle, kura ir jāspēlē un jādara viss maksimāli labi, ja gribam uzvarēt. Tīna ļoti labi spēlēja blokā un līdz ar to man arī aizsardzībā bija vieglāk."

Graudiņa neslēpa, ka šajā mačā visvairāk centās apgrūtināt dzīvi augumā mazākajai Melisai Hjūmenai-Paredesai. 

"Mazā aizsardze bija mūsu upuris. Viņu izvēlējāmies, jo izskatījās arī mentāli nepārliecināta. Arī fiziskajā ziņā viņa nav tik spēcīga kā pāriniece. Tāpēc mēs visas serves servējām uz viņu. Otrs uzdevums bija vienkārši tikt galā ar bloķētājas otrajiem sitieniem, kas no sākuma bija diezgan grūti, bet izdevās," uz sāncenšu vājo posmu norādīja Graudiņa. 

Graudiņa guva 22 punktus, sešus sakrājot blokā, bet Samoilova - 11 punktus, divus gūstot ar servi.

Teicami serve šajā spēlē padevās Samoilovai. Sāncensēm nereti viņas servju uzņemšana sagādāja lielas problēmas. 

"Treneris man teica, ja jūtos labi, lai servēju savu gremdservi pa vidu tuvāk mazajai spēlētājai un es to arī mēģināju darīt," sacīja Samoilova. "Un sanāca viņas izsist no uzņemšanas arī ar planējošo servi. Ne tāpat vien trenējamies, gribas parādīt tās labās serves laukumā."

Ar šo panākumu Graudiņa/Samoilova izvairījās no otrās spēles par izdzīvošanu. "Jā, par to ir liels prieks. Uzreiz kvalificējāmies astotdaļfinālam un tā ir liela priekšrocība," izteicās Samoilova. 

"Gāju laukumā ar domu, ka ļoti agresīvi ir jānospēlē tieši pašā sākumā. Jo kādu toni uzstādīsim pirmajos punktos, tas noteiks atlikušās spēles toni," neslēpa Graudiņa. "Esam komanda ar pieredzi un koncentrējāmies tieši uz šo spēli pret Kanādu. Ja zaudētu, domātu par nākamo spēli. Vajadzētu ātri pārslēgties un tas jau būtu cits uzdevums. Fokusējamies uz labu spēli un uzvaru," piebilda Samoilova. 

Starp spēlēm Graudiņai un Samoilovai bija divu dienu pauze, kas citos turnīros nav ikdienišķa parādība. 

"Mums bija ļoti forša atpūtas diena, kurā mēs nesatikāmies, viena otru neredzējām," pauda Graudiņa. "Centāmies nedomāt par volejbolu un tāds bija plāns," sacīja Samoilova. 

Pagaidām vēl nav zināms, ar ko Latvijas duets tiksies astotdaļfinālā. Tas noskaidrosies sestdienas vakarā. 

Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Graudiņa un Samoilova spēlēja baltās formās. Viņām vēl ir sarkanas un zaļas, kas simbolizē Latvijas mežus, dabu. 

"Baltā krāsa simbolizē mieru. Ar balto krāsu un putniem gribam pateikt, ka esam par mieru visā pasaulē, tāpēc Tīnai bija arī matu lente Ukrainas karoga krāsās. Arī man bija dzeltenzilas lentītes," pastāstīja Samoilova. "Nesīsim šo olimpisko mieru, solidaritāti un respektu pasaulē. Pielietojām savu sievišķīgo viltību," tā Graudiņa. 

Anastasija Samoilova (no kreisās) un Tīna Graudiņa
Anastasija Samoilova (no kreisās) un Tīna Graudiņa Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Iepriekšējās grupas spēlēs latvietes ar 0-2 (15:21, 14:21) zaudēja šveicietēm Esmē Bebnerei un Zoei Veržē-Deprē (16.) un ar 2-0 (21:19, 21:15) uzveica Paragvajas pāri Hjulianu Poleti/Mišelu Valjenti (21.).

Trīs uzvaras trīs spēlēs izcīnīja Bebnere/Veržē-Deprē, divas uzvaras - Latvijas pāris, vienu panākumu svinēja kanādietes, bet ar trim zaudējumiem turnīru beidza Paragvajas duets.

Pirmo divu vietu ieguvējas grupās, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūst astotdaļfinālā, bet vēl divi dueti kļūs zināmi divos pārējo trešo vietu ieguvēju dueļos.

Graudiņa un Samoilova startē otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. 2021. gadā viņas izcīnīja ceturto vietu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu